4 veckor

Idag är kattungarna fyra veckor gamla. Killen är helt klart mer framåt nu, är den som är först ur boet när man kommer in i rummet och som verkar mest cool med oss människor :)
Han kanske har ärvt ett drag ifrån mamma också, när vi var inne igår och klappade på honom så slängde han sig genast på rygg och spretade med alla benen i vädret. Vidis slänger sig ju på rygg bara man tittar på henne, men han har ju inte hunnit öva på manövern så länge än.

Just nu ser de ut som mini-mini elefanter med alla hudveck, påsen under magen och de stora öronen. De nästan går likadant också, långsamt ibland, det ser ut som om det krävs tankeverksamhet för att lyfta bakbenen och röra sig framåt. Men intrycket försvinner när nån försöker ta ett skutt i sidled, snubblar på sig själv och faller ihop i en sprattlande hög, hi hi.










Flax flax med öronen!












Ute ur puffen

I fredags kom de små helt plötsligt på hur man tar sig ur puffen. Nu kommer de sättandes så fort man går in i kattrummet :) Gången är väldigt vinglig och frambenen verkar inte prata med bakbenen, vilket gör deras tultande och trillande framåt och bakåt otroligt gulligt!



Titta hur jag tar mig ner i puffen!








Killen är på upptäcksfärd



Impressionistisk Luna

Leker med ritbrädan igen, och blev lite inspirerad av impressionismen :)

Impressionistisk Luna

Mammakärlek

Vidis med sina små






VA?! Vad sa du?








Tyvärr, jag är nog inte smartare än jag ser ut... ;)





Heffaklump

Jag försöker lära mig ritbrädan. Ju mer jag höll på desto svårare kändes det. Nu ger jag upp för denna gång.
Försökte illustrera den blandning av heffaklump och alien som man ser när man kikar ner i kattungeboet :)

Heffaklump

Katten Oxå!

Hittade en liten tävling med roliga kattleksaker, det behövs här hemma, Rio avverkar dem på löpande band. He he, närå, men den nyaste leksaken är ju alltid roligast verkar det som. Kolla in på Katten Oxå för att delta i tävlingen, men jag var nog lite sent ute, den pågår till den 25/3. Imorron alltså, så ni får skynda er om ni ska hinna vara med.

3 veckor

Idag är de små 3 veckor gamla. De vågar sig fortfarande inte ur boet, men de är väldigt sugna. Kanten är nog lite för hög, när vi var i kattrummet tidigare idag så byggde vi en liten "ramp" av tyg och då stack genast killen över. Sen förirrade han sig in mellan transportbursväggen och iglon (iglon står inne i en stor tygbur). Han hittade ju ut igen, men Vidis blev så väldigt förvirrad av att höra kattungepip från utsidan av iglon så hon visste nog inte riktigt vad hon skulle göra. Lika bra att vänta tills de tar sig över kanten själva :) Annars är de livliga, tjejen jagade sin svans och busade omkring medan killen var på upptäcksfärd. Men balansen och benen är det ju lite si och så med än så länge, och huvudintresset är fortfarande mat och sömn.

Killen






Tjejen







Vårkänslor

I fredags kunde jag inte hålla mig när jag gick förbi blomsteraffären och hittade de här vårblommorna. När jag köpte mina små påskliljor var det inte en enda som hade slagit ut, men i lördags såg de redan ut såhär. Det går fort, så det gäller att njuta av dem så länge de varar.

Påskliljor



Påskliljor

Påskliljor


Charmtroll!

Hur söt får man vara innan det blir brottsligt? Enligt mig så är han skyldig till livstids fängelse ;)




Härligt med sol

Luna och Rio njöt av solen i sängen igår.










Vidis och fjärilen

Vidis och fjärilen

Världen utanför boet

Ungarna börjar bli rätt duktiga på att kravla nu och få lite kontroll på kroppen. Maken såg killen klia sig på örat igår :)


Wow! Det är ju en hel värld på andra sidan den här höga kanten!


Syrran, skynda dig.


Kolla in omvärlden! Att vi inte upptäckt den tidigare?


Tänk om man hade varit lite längre bara och nåt över kanten...


...hur ska jag... för att... zzzz......zzzzzzzzzzzZZZZZZZ......

Äkta vara

Jag har läst boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson och hittade nu också hemsidan som startats i samband med böckerna. Jag har inte läst den andra boken "Äkta vara" än, men den tänker jag köpa :) Väldigt intressant och tyvärr väldigt skrämmande läsning, en bok jag rekommenderar starkt.
Här är länken till sidan Äkta vara

För er som inte har en aning om vad jag pratar om nu så kan jag snabbt säga att boken handlar om mat och vilka tillsatser mat innehåller. Hur tillverkarna gör när de tillverkar skinka för att ta ett exempel. För om du står med ett paket skinka i näven så ska du inte tro att du köper just skinka. Nej då, i skinkan har de tryckt in massa vätska för att den ska väga mer (du betalar alltså för vätska, inte skinka) och bli billigare att tillverka (vatten kostar ju inte lika mycket som skinka). Tyvärr tappar ju skinkan otroligt nog smaken samt konsistensen när man gör såhär, därför måste en massa tillsatser och aromämnen tillsättas för att det ska bli nån styrsel på det hela. (Skinkan över huvud taget ska bli säljbar) Men de kostar inte heller lika mycket som just skinka, så det är bara att ösa på :)
Om vi säger såhär, det finns några tusen produkter till du kan köpa i en mataffär förutom skinka....


2 veckor

Idag är kattungarna två veckor gamla. Lill-killen firar med att väga 300 gram jämnt på kvällens vägning :) Tjejen ligger tätt efter på 290 gram. Bebisarnas vardag går fortfarande mest åt till att sova, sova, sova och käka lite då och då.












Märkliga mardrömmar

Rio ligger och drömmer mardrömmar.


Ohhh.. en konstig känsla av att kvävas.


Det känns som om all världens tyngd vilar på mig...


...en märklig nackspärr kommer smygande.


Nä huu! Gääääääsp, vilken konstig dröm.


Nämen hej Luna, är du här? Jag märkte dig inte....

Hejsan världen

Nu är det fyra små ögon som plirar på en när man kikar in i boet. Eller ja, sex då om man räknar med mamma Vidis. Fast hon brukar mest ligga utanför och kasta sig på rygg och vilja ha klapp på magen när man är därinne. Hur som helst, båda kattugnarna har öppnat ögonen nu, det är bara killen som har lite lite kvar.

Som det är nu så är tjejen mer framåt, kravlar bättre och har lite mer personlighet (hur man nu kan avgöra det, men jag tycker det, hi hi). Killen är mest en tjock liten korv som jäser och INTE gillar att vägas, oj vad högt han kan pipa då!

Här är några kort från i morse.

Tjejen





Wrrooaw! Jag kan vara farlig!

Killen





Tittut!

Idag har vi sett första lilla glimten av tjejens ögon!

tittut

Namnen

Kattungarna fick faktiskt sina namn redan samma dag de föddes, men man kan ju inte berätta allt på en gång. Jag och Frida bestämde att kullen får temat svart-vitt. Tjejen heter S*Änglarna's Salt & Pepper (ett namn jag har varit inne på långt, långt tidigare men aldrig fått in i nåt bra sammanhang), och killen heter S*Änglarna's Dressed In Tuxedo. Mycket bra och passande namn enligt min inte helt opartiska åsikt ;)
Maken har ju också fått bestämma namn, de namn som han ska kalla dem så länge de bor hemma hos oss. Hans önskemål på kullen var ju att det skulle bli tre killar som han ville döpa till Giggs, Scholes och Rooney. Nu blev det ju inte så, och dessutom en tjej (som jag hårdnackat vägrade kalla för Patricia efter Patrice Evra.) Ni anar fotbollsfanatismen? Nå, nu har han kommit på de perfekta namnen iallafall. Killen ska kallas Devil efter Red Devils (Manchester United) och tjejen ska heta Ängla, efter IFK Göteborg (Änglarna). Dessutom blir hennes namn dubbeltydigt eftersom de kommer från S*Änglarna's.

Idag är de sju dagar gamla. Här är Dressed In Tuxido. (Vi får väl se vad det slutar med att jag kallar dem... men det känns mer naturligt med Salt och Tuxido, ha ha!)




Mamma övervakar så allt går rätt till


Lill-killen har en svart fläck under hakan precis som Cielo :)

Och så några kort på Salt & Pepper





Hon är vit på öronspetsarna. Brukar det "stanna kvar"?

Vikttabell

Jag märker att jag inte har kollen riktigt. Jag skulle vara smart och göra en liten vikttabell så att jag kunde göra en viktkurva på kattungarna för att se så de går upp som de ska. Tycker det är mycket enklare att se på en kurva om något händer. Hur som helst, tanken var ju bra, så jag slängde ihop en vikttabell lite hastigt och lustigt. Jag hade inte riktigt koll på hur mycket ungarna skulle väga när de kom, eller hur fort de skulle öka i vikt, så jag satte i princip bara ut några siffror.
Om vi säger så här, den där tabellen får jag göra om. Imorron! För kurvan gick inte i en snygg liten båge som jag tänk. Nä, den gick spikrakt upp! Hade jag funderat två sekunder innan jag skrev ut tabellen så hade jag nog förstått att det där aldrig skulle hålla, men det gjorde jag ju inte, därför kommer nu båda de små missarnas kurvor att gå utanför tabellen imorron :) Efter sju dygn. Ha ha ha ha!!

Vikttabell

Dumbodrömmar

Jag satt och tittade på de små när de sov. Snus, snus, snark. Oj vad den lille killen rör sig konstigt. Hmm, han har ju hicka! Hela lilla kroppen nästan studsade. Sen började han drömma, röra sig och rycka lite, vad nu en så liten drömmer om, inte är det väl jaga svans eller råttor? Men så plötsligt, de små små öronen som legat hopvikta mot huvudet reser sig som av en magiskt kraft. Rätt upp ställer de sig, och sen börjar de flaxa hejdlöst! Som en kolibri. Jag har aldrig sett ett par öron röra sig så fort tidigare! Visste inte ens att så små krabater kunde ställa så små öron upprätt, men det gjorde de. Efter flera sekunders hejdlöst flaxande så sjönk de sakta ner mot huvudet igen. Jag fick verkligen göra mitt bästa för att inte råka i hysteriskt skrattanfall för det såg otroligt roligt ut, men man kan ju inte väcka så små.
Men nog vet jag vad han drömde om... "Jag ska få de största öronen i hela världen, sen ska jag flyga som Dumbo" ;)


Knatter

Några kort från idag, ungarna är 5 dagar gamla. Jag satt och tittade på dem när de diade och hörde ett ljud. Som en liten, liten, liten, liten miniutombordare. Ett pytteknatter som hackade sig fram i ojämn takt. Någon av ungarna spann! Det var nog det sötaste jag hört :)

De två översta korten är på tjejen.






Skeptisk

Luna undrar vad som händer där inne i kattrummet. Varför är Vidis instängd? Det är säkert nåt riktigt skumt i görningen!

Skeptisk Luna


Kräk och krafs

Det var vad vi döpte om Luna och Rio till i morse….

Luna har bestämda åsikter om det mesta, och hon blir INTE glad när hon upplever att Rio snor hennes plats i sängen. Luna ligger alltid vid mig, med rumpan mot min mage, kroppen längst med mina lår, huvudet utanför täcket och hakan över sängkanten. Rio gillar också att ligga vid min mage, men ovanpå täcket. Naturligtvis parkerar hon sig PÅ Luna som blir totalkvaddad mellan mina lår och Rio. Mycket förorättad katt lämnar sängen.

Som hämnd på att sovplatsen försvunnit börjar Luna krafsa hejdlöst på garderoberna. Jag har precis för mig att det här problemet uppstod första gången när Vidis flyttade hem också, men det har vi glatt förträngt så fort det upphörde. Kontentan är att Luna väcker oss en gång varje natt. Jag får vända mig i sängen, skapa en ny VIP plats och trött säga åt henne att gå och lägga sig igen. Vilket hon blidkat gör. I natt var det ett mycket mer ihärdigt och långvarigt krafsande än vad det brukar vara, till och med maken vaknade så länge att han sårat kunde minnas det hela i morse. Han hotade Luna med vattensputshämn nästa natt.

Som pricken över i spydde Rio ner min sänghalva när vi klev upp. Jag som bytte lakan i förrgår… Suck.

Luna

Luna


Första dagen med de små

När ungarna var ute igår och jag insett att det inte skulle bli några fler... (Just den biten med antalet tycker ju maken är så himla kul. HAN tyckte då minsann aldrig att hon såg så stor ut, och blev inte ALLS lika förvånad som alla andra över att det bara blev två, för han gissade på max 3 stycken. Karlslok…)

Nå, hur som helst, när allt lugnat ner sig och dagen gick så hörde jag inte ett pip ifrån kattrummet. Alltså, verkligen inte ett ljud över huvud taget. Till slut var jag nästan helt säker på att ungarna måste vara döda. Herregud, vad har jag lyckats göra?! Andades de inte som de skulle, var det nåt fel på dem som jag inte upptäckte… jag var tvungen att gå in och kolla. Naturligtvis levde de, i alla önskvärd rultig trind välmåga. Jag VET att det är bra att de inte skriker, men jag trodde att man skulle höra någonting i alla fall. Vad som helst..?!

Vidis är följdaktligen en bra mamma som tar hand om sina små som hon ska. Hon var jätteduktig vid förlossningen också, navlade av själv, tvättade och torkade för fulla muggar. Men ibland verkar hon tycka att det är ap-tråkigt att vara instängd i kattrummet med sina små. ”Varför får jag inte klapp på magen så fort jag slänger mig på rygg som jag brukar?! Hallå! När gick jag med på att bli mamma egentligen, jag har ju hela livet framför mig?” Jag har tröstat henne med att hon inte behöver oroa sig, hon blir inte ansvarig livet ut som en annan hade blivit, bara de närmaste 12 veckorna, ha ha ha!


Några fler bilder från igår.






Två små underverk!

Hur det kunde rymmas endast två ungar i Vidis stora mage är för mig en gåta, men fler har det inte kommit ut :) En kille och en tjej blev det, tjejen är den som har vit "krage". Allt gick bra, vid halv åtta i morse var de ute och Vidis var jätteduktig.








Magen

Stor, rosa och i konstant behov av klapp. Detta är favoritställningen.

Vidis och magen

Vidis och magen

Magen

Sova på rad

Väntan...

Kattrummet är helt klart, allt på plats, det enda som fattas är ett gäng kattungar. Jag har ställt i ordning lite krypin för Vidis men hon verkar inte så intresserad, de två andra däremot... de har tagit varsitt.

Rio

Luna

Fram tills nu har jag inte varit så ivrig över ungarna, det tar ju den tid det tar, men nu helt plötsligt är jag nyfiken på riktigt! Det är mysigt att ligga med handen på Vidis mage och känna de små göra kullerbyttor där inne och jag tror att det gjort att vi förstår vad som är på gång på ett annat sätt än att bara se magen växa.  Så de får gärna komma, det är ju jobbigt att gå och vänta :) Finns det ingen på-knapp?

Vidis
Matte, vatten. NU!
(endast rinnade vatten duger åt lilla fröken när hon är i handfatet...)

RSS 2.0