1:a advent

Idag är första advent och vi har satt upp stjärnor i fönstren. Julen närmar sig fort!
Jag hittade några kort på Lufian när han hjälper till i julstöket som den äkta cornish han var, korten är tagna i december 2003. Det är faktiskt ett helsike att slå in paket här hemma, man behöver inte heta Lufian för att kunna knycka saker mitt framför näsan på matte...

Lufian hjälper till i julstöket

Lufian hjälper till i julstöket

Lufian hjälper till i julstöket

Lufian hjälper till i julstöket

Höstlöv

Luna är ju en stor kisse nu, och en riktigt underbar knäppis! När höststormarna börjar vina runt knuten så virvlar också höstlöven från eken som står en bit bort runt runt kring huset. Luna blir helt galen, det bildas en luftcirkel utanför ytterdörren så hon sitter gärna där och spanar. I år har hon utökat jaktreviret till balkongen på övervåningen också. Hon sitter och krafsar frenetiskt på fönstren för att försöka få tag på löven, samtidigt som hon småskriker av upphetsning. För två veckor sedan blåste det rätt rejält och hon ägnade säkert två timmar åt denna aktivitet. Ingen har någonsin anklagat katten för att vara smart :)

Luna jagar löv
Titta husse, det är fullt av dem där ute!

Luna jagar löv

Luna jagar löv

Luna jagar löv
Om jag krafsar tillräckligt länge så kanske, kanske...

Luna jagar löv
Åh dumma löv, kom hit!

ZZzzzz.....


Hallmark of Felinity

Det finns en serie som heter Hallmark of Felinity med underbara strippar om en siameskatt. De är verkligen klockrena och man känner igen sig i mycket. Den här serien är Luna i ett nötskal, man får aldrig vara ifred framför datorn, men det gör ju inget :)


Luna flyttar in

Grabbarna gick hemma och degade, det var dags för lite fart och fläkt. Luna flyttade in med buller och bång i januari 2006. Hon är också stora kissen nu, tänk att hon varit så liten en gång!

Luna flyttar in


Ljung

Var ute en sväng med kameran i dag i det fina vädret.



Ljung

Ljung

Katten och råttan


Lufian och datorn

Lufian älskade vår gamla dataskärm. Nu har vi en plattskärm, så modemet är det som lockar katterna till sig istället, men det är så litet och obekvämt så det går ju inte att jämföra med vad Lufian hade till sovplats.

Lufian på dataskärmen

För fem år sedan...

Vädret på västkusten var tydligen detsamma som det är nu. Inlägget för fem år sedan var inte så långt, men detta har jag skrivit.

Tis 18 nov 2003
Igår var solen framme för första gången på evigheter. Matte blev helt galen och jagade mig lägenheten runt med kameran. Fast jag vet inte om hon blev så nöjd. Släpade ut mig på balkongen och grejer! Knasiga människa, det förstår hon väl att jag inte är skapt för att vara ute i kylan. Dessutom var det rätt tråkigt därute, ända tills jag hittade det skitiga fönsterbläcket, därifrån såg man över kanten på balkongräcket. Men då bar det minsann in igen, när hon var färdig. Idag är det lika tråkigt och regnigt som vanligt igen.

Fem år sedan

Nya kameran

För ett år sedan idag fick jag en kamera av min älskling. Jag gav mig ut för att fota, det var en grå och trist novemberdag precis som idag...

Första korten   Första korten

Cielo flyttar in

Jag har skrivit ett långt inlägg om Cileos flytt hem till oss. Det lustiga är att jag faktiskt inte kommer ihåg att Lufian blev så nere av hans inträde i hushållet, men det är ju ingen ovanlig reaktion ifrån katten som redan finns i hemmet att bli nere och han var ju alltid väldigt bestämd i sina åsiketer... En annan lustig sak är att verkligen inte kan minnas Cileo på det viset jag beskriver honom som kattunge. Såhär har jag skrivit i inlägget:

Ons 18 aug 2004
Nu är han äntligen här! Cielo, Lufians systerson (Cielos mamma är Lufians halvsyster Donna, de har samma mamma.) flyttade in hos oss i fredags.
Till en början var det mycket nosande från Lufians sida, och en del väsande från Cielos. Sen satte stora kissen igång att puckla på den lille, oj så han skrek. Det var rätt jobbigt att lyssna på och det såg inte så trevligt ut. Husse övervägde allvarligt att flytta någon annanstans över helgen. När vi gick och la oss på fredagen hörde vi de ynkliga tjuten från Cielo, men morgonen därpå var de allvarligaste mördartendenserna borta.
Lufian övergick till att försöka busa lite, först hoppade han på Cielo, brottade ner honom med en ordentlig nacksving, tuggade lite på honom och kutade sen iväg, helt inställd på att bli förföljd. Det hände inte... Snabbt blev han istället väldigt skeptisk till det hela.
Som i ett slag hade vi världens olyckligaste katt hemma! Lufian såg ut som om han var hundra år gammal och hade världens alla vedermödor vilande på sin rygg. När vi skulle klappa honom vände han och gick, när vi skulle busa med honom vände han och gick, oftast kröp han in i transportburen och såg ut som om han ville rymma hemifrån. Låg han inte och tryckte där så satt han i hallen eller någon annanstans och stirrade på den lille. "Jag ska döda dig..."
Nu är det liiiiite, lite bättre med Lufians humör, men han visar sitt tydliga missnöje genom att hungerstrejka. Han vägrar att äta!! Det största matvraket på denna jord fnyser, vänder och går när det är mat-dags. Han kanske, kanske kan tänka sig att äta om jag ger honom mat i en helt ny skål, maten direkt från påsen och fatet placerat långt från Cielo som äter. Cielo ska inte ens ha tittat på Lufians mat för att han ska äta den...
Uch, det här är inte kul alls! Var är vår kisse egentligen, han har förvandlats till någon annan, ett vrak. Jag vet att det brukar gå över och att allt sedan är bra, men jag önskar att det går fort för det är hemskt att se Lufian så här! Nu sover han visserligen mest, och är lite kontaktsökande ibland, men det är inte bra.
Cielo däremot är idel solsken. Han gör vad en kattunge ska, äter, sover (i Lufians gamla puff, helt plötsligt förstår jag varför jag gjorde den så liten) och går på lådan. Petar man på honom så spinner han. Han ska hela tiden vara med och sitta i knät, vi har också märkt att han är envis som synden. "Får man inte vara på matbordet? Va? Så konstigt, jag hoppar upp igen. Nähä, fick jag inte vara på matbordet nu heller? Hmm... jag försöker igen. Vadå, får man inte vara där när det finns mat på det? Jag försöker igen."
En riktig liten pratkvarn är han också. Det mesta krävs ett jam för att kunna genomföra. När man säger till honom så säger han emot. När han ska på toa måste det förtydligas med en hel rad ylanden, men det populäraste verkar vara "SE MIG". Till och med när han ligger lugnt och halvsover i knät jamar han.
Den 5:e september ska Cielo och jag på utställning i Göteborg, det ska bli väldigt spännande. Men mer om det senare, nu önskar vi bara att vi får vår Lufian tillbaka och att kissarna ska bli vänner och kunna busa och gosa med varandra.

Första mötet

Lufian busar med Cileo

Lufian försöker busa med Cielo men han märker ingenting


Lufian på äventyr

När vi fick hem Lufian och innan han hade nån kattkompis så fick han ofta följa med mig när jag åkte hem till kompisar och fikade. Jag hade ingen bur utan satte på honom en sele och hade honom sen på axeln. Här kommer ett utdrag ur den gamla dagboken:

Lör 8 nov 2003
Idag var matte och jag och hälsade på hemma hos Rebecca. Det var ju ett tag sen men jag kommer ihåg stället. Jag var jättebusig hela morgonen och fortsatte hemma hos Rebecca. Det fanns massor med spännande saker att upptäcka. Jag smakade på alla hennes blommor, provade sladd-vänligheten på alla golven och bedömde väss-vänligheten på alla hennes golvmattor. Allt fick klart godkänt! Fast tuggmotståndet i telefonsladden fick jag aldrig bedöma, det är jag lite besviken över...
Sen kom Rebeccas pojkvän och jag provade liggvänligheten på honom. Inte så bra... så jag övergick till att prova tuggmotståndet på hans stortå eftersom jag inte fick prova telefonsladden. Det var inte heller uppskattat av nån anledning.
Efter en massa bus åkte jag och matte hem igen men först gick vi och hämtade ut pengar. När vi kom fram till bankomaten ville jag ner från mattes axel och då var det en människa som höll på att trampa på mig!!! Vilket sätt! Som tur var skrek matte åt människan att akta mig så jag klarade mig helskinnad från mötet. Kanske ska hålla mig på axeln ändå. Folk stirrar så konstigt bara.
När vi kom hem parkerade jag mig på husse och så låg vi och tittade på fotboll resten av dagen. Matte fick jobba, ha ha ha!

Lufian på äventyr

Cielo

När Lufian var nästan ett år kände vi att han behövde en kattkompis. Jag tittade runt lite på nätet efter en ny kisse, uppfödaren jag hade köpt Lufian av hade flyttat till Stockholm och eftersom vi bodde utanför Göteborg kändes det lite långt att åka. Men så precis i samma veva så skulle hennes mamma ha kattungar på foder, och gissa vart hon bodde? Göteborg! Jag åkte och tittade på kattungarna när de var fyra veckor gamla och föll för den med en svart prick på hakan.

Cielo flyttade hem till oss, han var född den 15 maj 2004. Cielos mamma och Lufian var halvsyskon, Lufian var alltså Cielos morbror. Men de var verkligen inte lika till sättet.

Cielo som kattunge

Cielo som kattunge med sina syskon

Gamla inlägg

När jag skaffade Lufian så gjorde jag en hemsida åt honom, det var en slags dagbok som faktiskt, såhär i efterhand, mest liknade en blogg. Bloggandet hade inte kommit igång då, eller så hade i alla fall jag inte någon koll på det. Jag uppdaterade sidan med kort och lite tankar från Lufian, men till slut tappade jag intresset för det hela, mest på grund av att det tog sån tid. Jag tänkte att jag skulle lägga in lite inlägg från den gamla sidan, här kommer ett:

Tis 21 okt 2003
Pest och pina! Dagen började med att jag stack mig på en geting! Det var jättehemskt. Jag hittade en trevligt surrande sak i fönstret som med hela sin varelse ropade " Kom och fånga mig! Kom och fånga mig!" Så då gjorde jag det... Och då visade den sitt rätta ansikte minsann! Stack mig riktigt elakt i tassen och det gjorde jätteont!
Matte kom och tröstade och sa att nu vet du hur en geting ser ut. Och så sa hon att det var tur att den bara stuckit mig i tassen. Vadå bara!? Tassen svullnade upp så den såg inte klok ut. Men jag måste erkänna att hon ojade sig och tyckte synd om mig.
Sen kom den där trevliga människan Rebecca på besök och hon och matte satt ute på balkongen. Solen lös och det var riktigt varmt. Jag låg i deras knän (turades om som den rättvisa katt jag är) och myste. Men så kom det en sån där himla trevligt surrande tingest igen, och den bara skrek.. ja ni vet. "Fånga mig" snacket körde han med. Men då blev matte lite arg på mig och tyckte att jag inte hade lärt mig någonting och så fick inte jag vara på balkongen mer.
Fast när husse kom hem så blev det vojande över min tass igen och jag kände att mina människor brydde sig om mig. Det var trevligt :)

Lufian som kattunge
Lufian som kattunge

Cornish teckning

Jag lekte lite med ritbrädan och skissade på en katt. Nu vet jag hur jag inte ska jobba med lager. Nästa gång gör jag på ett annat sätt, man lär sig nå't nytt varje dag :)

Cornish Rex

Lufian

Jag får börja med att presentera Lufian. Han föddes den 24 juli 2003 och var av rasen Cornish Rex (som alla mina katter). Han var en väldigt speciell katt, han hade en otrolig vilja och var väldigt bestämd i sina åsikter. Alla som har träffat Lufian kommer ihåg honom, hans karisma gjorde att det var han som märktes och ingen annan. Han var kungen och visste om det, alla vi andra var bara simpla undersåtar. Han kom att förvandlas till en rätt komisk figur för han blev otroligt tjock, det spelade ingen roll hur många olika dieter jag försökte mig på. Kanske hade det att göra med hans sjukdom som han senare fick. Lufian dog i anemi (blodbrist) vid tre års ålder. Det fanns tyvärr ingenting vi kunde göra för att få honom frisk.

Jag har massvis med underbara kort på honom och många fina minnen, jag kommer att lägga upp lite från hans liv med oss.

Lufian på balkongen

Lufian på balkongen

Blogga...

Får väl prova på det där med att blogga. Tänkte lägga upp lite kort på kissarna och illustrationer jag gör. Vi får väl se hur det går :)


RSS 2.0