Två dagar i Skåneland

Jag, maken och grannarna tog en liten tripp till Skåne i lördags. Vi bodde på Brunnby gård och badade lite bubbelpool och badade bastu i deras spa och åt god mat på kvällen. Dagen efter passade vi på att ta en runda i trakten och naturområdet Kullaberg. Jag visste knappt att det fanns sån natur i Sverige med branta klippor ner mot havet med grottor i. Otroligt vackert var det! Vi åkte till fyren och efter det till en liten strand som hette Josefinelust där vi klättrade ner. Även om det fanns trappor var det rejält jobbigt och vi var helt svettiga när vi till slut kommit upp igen. Efter det lantliga livet stannade vi till i Höganäs, sedan Helsingborg och åt, och sen bar det vidare till Malmö för att se IFK Göteborg mot Malmö FF. Det gick ju åt skogen för IFK, men vi hade ändå en väldigt trevlig och mysig helg.










Tänkvärda små gubbar

Hittade den är bloggen med söta små gubbar som är full med fyndigheter. Här är ett smakprov.

Utopi

Hmm! Det här kanske inte är helt fel. En ny tidning, Utopi, med vad de kallar "episka serier".

"Till våren lanserar Kolik förlag Utopi, ett magasin för episka serier. De senaste decennierna har seriekonsten dominerats av realistiska och självbiografiska serier. Nu slår pendeln plötsligt tillbaka och en hel generation serietecknare skapar berättelser i genrer som skräck, mystik, fantasy och äventyr. De har en aptit för vackra, dramatiska och uttrycksfulla bilder, men samtidigt en större känsla för det personliga uttrycket än i kommersiella underhållningsserier. Det här är något helt nytt."


Inte en av Rios bästa dagar...

...Å andra sidan är hon ju 14-barnsmor, så kanske inte en av de sämsta dagarna heller?
Rio har tillbringat dagen hos tandläkaren aka veterinären och fick dra två tänder. När jag hämtat henne hade hon varit vaken länge men legat så gosit invirad i filtar så personalen hade tyckt att det såg ut som hon hade det bra. Vilket det säkert såg ut, tyvärr var det nog snarare en "huuu, jag vågar inte röra mig ur fläcken för då gör ni fler elaka saker med mig" skräck som höll henne still. Jag upptäckte snart att hon hade kissat i buren och filtarna och var därför tvungen att toppa Rios härliga dag med ett bad när vi kom hem. Som sagt, inte en av hennes bättre dagar.
Nu ska jag inte säga att hon kastat i sig mat för det vore att överdriva, men ett försiktigt smakprov har det blivit i alla fall. Och hon är mycket glad över att vara hemma! Hon förföljer mig vart jag än går i huset och tvångsgosar med mig. Till slut börjar det bli lite svårt att förstå vad det är hon vill, men så fort jag ser på henne och pratar med henne så kastar hon sig på rygg, rullar frenetiskt och spinner som en tok. Så tja, goskvoten behöver fyllas helt enkelt. Rejält.

När jag skrev det här inlägget passade jag på att filma med iMacens webkamera hur det ser ut just nu när jag sitter framför datorn. Det konstiga är att när jag lade upp filmen på youtube så spelades den upp dubbelt så fort. Knas!! Det ser inte klokt ut så det blev ingen film att lägga upp. Får nöja mig med ett kort på fina Rio istället.


Scannerproblem

Jag älskar vår nya dator. Jag älskar den till och med efter att vi fått hem räkningen på den och måste börja betala av den :) Det har faktiskt bara dykt upp ett enda problem med bytet av dator. Min scanner funkar inte på den. Scannern är så gammal så de gör inte drivrutiner som passar den här datorn. Japp, jag är säker. Jag har till och med mailat Canons supportcenter i USA och fått svaret så ja, det är kört. Förbannelse, tvi och tandagnisslan. Kanske kan jag orka jobba mig och försöka koppla scannern till den gamla laptopen (som inte har photoshop) och sen maila bilder därifrån. Skulle kunna gå. Eller så scannar jag på jobbet...
Just nu har jag bara en stor akvarell att få in i datorn som jag inte orkat ta tag i för den får inte plats i scannern. I och med den nya datorn och höstens intåg har jag börjat rita mer i illustrator igen och det är jätteskoj. Hade tänkt försöka ladda upp lite grejer på istockphoto igen, men det verkar gå mindre bra. De vill inte ha något jag gör verkar det som. Min piontjej ratades igår, den var för vanlig. Suck, vet inte vad man ska göra för grejer för att de ska bli nöjda, jag får ta nya tag och trilskas vidare med dem.

Blomsterflicka - Pion


En mycket viktig match











Sista och avgörande matchen för makens korplag var i onsdags. Vid vinst eller oavgort skulle de vinna serien och gå upp till nästa år. Mycket mycket nervöst, men det behöver jag väl inte berätta? Jag hade lovat att åka och titta (den första matchen jag tittade på, så jag kände mig lite tvungen) och samtidigt agera "pressfotograf". Inte det enklaste eftersom det spöregnade hela första halvlek samt var kolsvart. Alla bilderna blev mer eller minda suddiga...
Hur matchen slutade? Vinst med 3-0 :)

Att vila sin haka



Ett av Rios favoritställen just nu innan det är dags att lägga sig i sängen. Nattduksbordslampan blir varm och skön och mattes bok funkar att vila hakan mot när man tappar huvudet. Tyvärr för Rios del har jag nu bytt bok till en några centimeter tunnare variant, men hon fick ha sitt hakstöd ett tag iallafall. Hmm... lite pinsamt rörigt och mycket skräp på nattduksbordet, men jag får skylla på att det var sen jag var förkyld :)

Ända mot ända


Ända mot ända kan ingenting hända. Tur är väl det. Ligger de här små fröknarna för nära varandra och Rio får för sig att Luna verkligen behöver en stortvätt så brukar det sluta med en liten catfight och någon går sur därifrån för att hitta en lämpligare sovplats.

Hussegos





Enligt Rio finns inget bättre än lite hussegos på morgonkvisten när han är klar med frukost. Då är husses knä alltid ledigt för henne. Efter i stort sett varje måltid förresten. Den lilla kattmagen är ju när allt kommer omkring väldigt klappvänlig.

Många födelsedagar

Förutom makens bror som fyllde år i fredags, Caroline och Kajsa som fyllde i måndags, Fridas älskade kisse Alfons som fyllde 10 år också i måndags och Luna som fyllde i tisdags så finns det ett födelsedagsbarn till den här veckan. Nämligen Rebecca som fyller 30 år idag!
Jag har varit hemma från jobbet några dagar och varit förkyld så inget grattiskort att skicka blev inhandlat. Men så finns den fiffiga och finurliga sidan posten där man kan skicka vykort via datorn, och bäst av allt, med sitt eget motiv på kortet. Beställer man innan klockan 15.00 så är kortet framme dagen efter. Jag bestämde mig för att rita av födelsedagsbarnet själv, här är resultatet.



Förlagan

Någon fyller år idag...

Och det är Luna! Hon fyller fem år idag, och blir väl tant eller liknande ur kattsynvinkel. Kanske som att fylla 30 för en människa? :)
Såhär såg hon ut när hon var en riktigt liten fis, söt som socker!

Änglarna's I'm Good At Being Bad


Änglarna's Too Good To Be True


Änglarna's Good Girl Gone Bad


Rio har blivit mormor igen

Till den här lilla trion



Änglarna's Star Struck



Och här är morsan till de två rödvita pojkarna. Jag kanske ska sluta fundera över var de fått sin ögonfärg ifrån, he he!

Änglarna's Turning Leaf





Johhny Qs brorsa. Hans ögon går ju inte heller av för hackor :)

S*Änglarna's Johnny Q





Vilka otroligt märkliga ögon den här killen har! Jag kan tänka mig att de ändrar färg för varje dag som går, de här korten är några veckor gamla, så vem vet hur han ser ut nu? Häftigt är det iallafall :)

RSS 2.0