Rosblad och droppar...




Gröna blad

Japp, jag fortsätter bildbombningen. Här kommer mera!














Ljung

Andra gången jag lägger upp foton på ljung. Helt sjukt att det snart är ett år sedan det senaste inlägget...










Droppar bland gräs

Det hade regnat innan jag gav mig ut med kameran, så i stort sett varje foto innefattar också vattendroppar. Inte för att jag klagar, det blir verkligen häftiga kort :)














Macromania

Det var våldsamt skoj att ligga och krypa runt i rabatterna med kameran och ett macroobjektiv. Så jag kommer bomba bloggen med närbilder ett tag är jag rädd. Varning utfärdas!
Först kommer nävan som jag har satt bakom det höga altanstaketet på sidan av huset. Ett av de bästa blomköpen ever! Den blommar från juni nån gång och sen slutar den inte förrän i september. Eller nåt åt det hållet, jag kommer inte ihåg, den har iallafall blommat hela sommaren med hur många blommor åt gången som helst, alltid lika fin att titta på :)










Sova utan hussen

Luna har betett sig rätt konstigt på semestern de dagar husse varit borta. Hon har varit som vanligt på dagarna, men fått väldigt märkliga sovvanor. Flera nätter sov hon inte bara vid min sida som hon brukar, utan även nere vid fötterna, något hon aldrig gör. En natt sov ingen av dem i sängen, jag till och med vaknade för det var så tomt och ropade på Luna, men hon kom inte. Jag hörde hur de rasslade runt i vardagsrummet så jag antog att de jagade insekter som kommit in. Vid åttatiden kom det två katter och la sig i sängen, och när jag gick upp vägrade de att också gå upp. De låg och trynade nästan till klockan ett på dagen, helt slut. Jag hittade tre harkrankskadaver i vardagsrummet och resterna efter en grön insekt, utsmetad på fönstret i lagom katt-höjd.
Så kom husse hem igår och så fort vi ska lägga oss så är det vanliga rutiner som gäller. Luna står i sängen och väntar, slår nästan kullerbytta på sig själv, stångar huvudet rätt ner i madrassen och kommer sen förnöjt och lägger sig på min axel, precis som vanligt. Det märkliga är att hon aldrig sover hos husse, hon är inte speciellt ”hussig”. Hon har inte samma äganderätt på honom som hon har på mig om man säger så. Men varför dessa konstiga sovvanor då? Behöver hon husse för att kunna bekräfta att hon ratar honom och väljer mig istället? (ha ha, elaka katt) Eller rörde jag mig mer när jag fick större sängyta för mig själv så jag blev obekväm att sova bredvid? Kanske blev det bara väldigt fel och tomt i sängen, eller så saknar hon honom mer än jag tror.
Hur som helst, katterna sover klistrade vid mig varje natt, och husse har varit lite, lite avis på det där. Ända tills Mozart gjorde entré i hemmet över en helg och efter det är han oändligt tacksam över att slippa påklistrad katt. Jag blir full i skratt varje gång jag tänker på hur maken beskriver sin natt. Jag var tvungen att rita en bild på hur jag ser det framför mig.


Luna och dvd-spelaren

Luna har ett riktigt, riktigt sjukt förhållande till alla dvd spelare. Detta händer varje gång vi ska sätta in eller ta ut en film. Numer räcker det att dvd-spelaren låter lite när den laddar för att hon ska springa fram och undersöka. När jag spelar in det här klippet har jag suttit och öppnat och stängt dvd spelaren säkert 50 gånger (Rio hjälpte inte direkt till på ett bra eller diskret sätt när jag försökte filma, hon var hungrig och satt och bet på snöret till kameran).


Nytt objektiv

Hurra! Jag bestämde mig och köpte ett macroobjektiv. Hade man varit smart så hade jag väl gjort det i början på sommaren för att kunna fota lite natur i varmare väder och i bättre ljus, men, men... Ingen är ofullkomlig, he he!
Det är en Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 som jag hoppas kunna roa mig kungligt med :)

Ett år sedan

Idag är det ett år sedan lilla Cielo dog. Han var verkligen Lunas stora idol. Hon har aldrig riktigt kommit över att han är borta tror jag, hon tycker om Rio och hon funkade med Vidis, men det är aldrig på samma sätt.





Lillknaster

Har ju några kort på S*Änglarna's Dressed In Tuxedo också från utställningen i Varberg som jag glömt lägga upp. Jag har inte sett honom sedan han flyttade så det var jätteskoj att få träffa honom.

Sist såg han ut såhär, kortet är taget dagen innan han flyttade.


Och nu ser den lille hunken ut såhär









Maskros

Igår köpte jag den äntligen, IKEA PS Maskros. Jag fick presentkort på IKEA när jag fyllde år, men det är först nu jag utnyttjar det. (Tack snälla Jenny och Rebecca för presenten hi hi) Först ville jag komma på vad jag skulle köpa, inte bara åka dit och handla upp allt på.. tja, många små saker så att man sen inte vet vad man köpt riktigt. Det går ju fort i den affären... Sen hittade jag den - lampan! Så häftig, och vi har ju takhöjden för att kunna ha den. Nästa problem var ju då att lampfan aldrig fanns på lager. Var förbi IKEA två gånger med några veckors mellanrum och kollade, men den fanns inte inne. Tänkte göra ett ryck förra semestern och försöka få upp lampan, och kollade lagerstatus på hemsidan. Varje gång jag kollade stod det att den skulle komma in dagen efter. Grrr!
Så igår åkte maken till Tallin och lämnade mig ensam hemma tills på söndag. Tänkte överraska honom och slänga upp lampan när han var borta, men när jag loggar in på IKEAs hemsida så hittar jag inte ens varan. Finns den inte längre? Åkte på vinst och förlust och där var den! Äntligen!!
Den var ett jäkla helsike att få upp, som tur var räckte stegen jag lånade på jobbet (var rädd att jag skulle bli tvungen att släpa upp soffbordet och ställa stegen på det, men det slapp jag). Men att montera ihop den... Varenda pappers"stjärna" har jag klickat fast en och en. Inte den bästa arbetsställningen hade man heller, men nu hänger den där och jag är supernöjd! Synd bara att det inte var dimmer på den kontakten som hörde till uttaget. Känner att jag nog måste fixa det. Men det får bli ett senare problem. Hoppas maken tycker om den när han väl kommer hem.

Och apropå det, när jag körde honom till hans bror i går så började han fundera på var vi rest utan varandra tidigare. Han har varit på fotbollsresor och jag har varit på en hel del kattutställningar och varit borta över helgen och ibland nån dag till. Men aldrig mer än 3 nätter. Vi kom fram till att detta är det längsta (han är borta 4 nätter) vi varit ifrån varandra på snart 10 år!! Det är ju helt sjukt! Hur gick det till...Och var tog tiden vägen?


Montering pågår


Luna undrar vad fasen mattan håller på med


Resultatet!


...och i dagsljus

Stackars lilla pissen

Rio och jag gjorde gemensam sak idag, vi var nämligen hos tandläkaren båda två. Ja, inte samma tandläkare naturligtvis, och det ska jag väl vara mycket glad över. Stackars Rio fick dra tre tänder och är lite lagom mosig och ynklig nu. (Jag klarade mig utan några hål, phuu!) Hon tröstäter blötmat och vill ha kel och bry från alla som råkar titta åt hennes håll. Men hon delar ut blöta nospussar lika generöst som alltid, så hon är nog på banan igen om nån dag eller två.
Husse går dessutom runt och retar mig för att Luna la sig och sov på hans axel i morse när jag åkt iväg med Rio. Det har aldrig hänt förut och han hävdar bestämt att hon bytt sida och tycker mer om honom nu. Yeah right... :)

Blåbärstokiga

När vi var i Småland gjorde vi ett nytt försök att hitta kantareller. Och vi är fortfarande lika hjälplöst värdelösa på det. Som tur är så ska man vara riktigt rejält talanglös för att lyckas undvika alla blåbär. Vi hade fått låna med oss en bärplockare och efter 50 minuter i skogen gav vi upp. Inte för att det regnade, för det gjorde det naturligtvis, utan för att bunkarna vi hade med oss att plocka i var fulla, det fanns inte plats för mer bär. Vi lyckades plocka 4 liter på mindre än en timme. Sen blev det blåbär till efterrätt (med mjölk och socker) och till frukost (i yoghurten), resten av veckan. Innan vi åkte hem igen passade vi på att ge oss ut en sväng till och plockade lite mer. Någon dag blir det blåbärspaj här hemma, var säker :)








Lagom stora?


Vad vi fick med oss hem

Lömska kryp

Vi kom hem från Småland i torsdags kväll. Det regnade i stort sett hela tiden och vi började kolla på tv-serien Entourage. Tyvärr tog vi inte med tillräckligt många skivor, så när vi kom hem bestämde vi oss för ett Entouragemarathon. Vi släcker, sjunker ner i soffan och rör oss inte en millimeter. Så när katterna ger alarm att de hittat något skoj så är det rejält mörkt nere i vardagsrummet. Men vad är det de jagar…? In under soffbordet och snabbt går det. Vi böjer oss ner så nära vi kan, men det är så mörkt så man ser bara en stor svart klump som rör sig fram och tillbaka. Jag tror det är en större skalbagge. ”Tänd” säger Mattias, ”skynda dig innan den kryper in under soffan”.
Suck, jag ligger närmast knappen så jag får resa mig, tänder och böjer mig ner under soffbordet. Jag vet ärligt talat inte vem som blev mest rädd, jag för att jag inser att krypet är en stor spindel, eller katterna på grund av det illvrål som kommer ur min mun. Nästa sekund befinner jag mig halvvägs upp i trappan utan att veta hur jag hamnat där, varpå jag hysteriskt skriker åt min stackars man att hämta dammsugaren. NUUU!!!!!!!
Han svarar med nästan samma panik och säger ”Jag hinner inte, jag hinner inte” samtidigt som han försöker skyffla spindeln längre ut i rummet med några papper men istället skyfflar den på två hjälpsamma katter som står i vägen. ”Glaset, glaset!” ylar jag uppifrån trappan och menar det tomma glas som står på bordet. Tack och lov att man har en karl till hands när sådant händer, han lyckas fånga spindeln och sen kan vi (jag) med fasa och skräck inspektera monstret som tagit sig in. Jag tog några kort, men de blev inte så bra eftersom jag står säkert två meter bort och lutar mig fram och sträcker kameran så långt fram det går för att ta kortet utan att resten av mig kommer i närheten av vidundret.
Nästa tanke är ju, var kom den ifrån…? För på nedervåningen finns inga öppna fönster, däremot på övervåningen – i sovrummet. Kan säga att det tog ett tag att slappna av igen, och innan vi la oss i sängen var jag tvungen att inspektera lite, bara för säkerhets skull. (Det är förbaskat opraktiskt att vara rädd för diverse insekter.) Tack och lov att man har katter som hittar krypen och säger till, annars hade den ju tagit vägen var som helst i mörkret utan att vi vetat om det och sen kunnat attackera på ett synnerligen värre sätt. Tyvärr har man inga riktiga ninjakatter som kan ta hand om problemet själva så att säga…


Danmark

Jag och Rio tog en snabb liten tur till Danmark i helgen, Roskilde närmare bestämt. Så nu kan Rio titulera sig Internationell Premier och jag har bevisat för mig själv att jag verkligen inte förstår danska. Nåja. Inga fantastiska bravader i helgen, Rio blev nominerad på söndagen men fick se sig slagen av en snygg lila burma med EC och JW titel. Den enda som röstade på Rio i panelen var Hans G Lindeberg och det tyckte jag var hysteriskt komiskt.
Hade också ett litet missöde med hotellet jag bokat. Jag var misstänksam och det var ju befogat tyvärr. Det visade sig vara en låg liten blå barack med flagnad färg och när jag försiktigt smög runt det lilla huset för att kika in i rummen insåg jag att de varken hade toalett eller tv. Eller över huvud taget någonting förutom en säng. Jag flydde i panik till trygga Scandic som jag tack vare att jag trallade in på och bad om rum samma kväll fick för 700 danska billigare än om jag bokat i förväg. Fortfarande väldigt dyrt, men överkomligt. PHUUU.... Jag vet inte vad jag gjort om de inte hade haft rum där. Åkt in och snurrat i Köpenhamn? Åkt hem? Hmm...

Nu ska vi åka till stugan i Småland för vi har semester igen. Så inga rapporter härifrån på ett tag :)

Smultron på strå



Ett kort från när vi var i stugan i Småland. Vi hittade smultron i diket som vi plockade och trädde på strå, precis som man "ska" göra :) Riktigt, riktigt somrigt! Nästa vecka har vi semester och ska dit igen, men då är det blåbär som gäller.

Fler kort...

...från utställningen. Här är Änglarna's One Hit Wonder. Tyvärr verkar han tycka att livet är lite jobbigare än vanligt efter kastreringen, så utställning var inget höjdarställe att befinna sig på. Hoppas att han snart kommit i kapp sin nya roll som kastrat, för han är värd att titta på :)















Och så Änglarna's Made You Look







Axioms Kortlekskull

Lena hade med senaste kullen till utställningen på lördagen. Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt vem som hette vad, och det står ju inte på hemsidan heller, så inga ledtrådar där :)  Spader Dam, Ruter Ess och Kung Klas kommer jag ihåg, och Hjärter Knekt som fick stanna hemma,  men vem som var vem...  Fattas då alltså namnet på en. Nån som vet får hjälpa till :) Här är bilder i alla fall.


Detta måste ju vara Spader Dam ;)
































Sören Marodören...

… eller Änglarna’s Blue Fang heter katten som vi var barnvakter åt i helgen. Kissens husse och matte var hemma och Mozart som han också kallas var ute på egna äventyr. Lillknasters matte och husse kom och dumpade av honom hemma hos oss i fredags, och han äntrade hemmet. Inte sa han mycket, inte gjorde han mycket heller. Gick runt, kollade läget, gosade med maken. Sen gick jag och la mig för jag skulle ju upp tidigt dagen efter för att åka på utställning.
Någon gång vid tvåtiden får Luna helt plötsligt för sig att den här Mozartkillen, det var ju antagligen det roligaste som hänt på mannaminne. För jäklar vad de började busa! De sprang runt i sängen, tog vägen rätt över våra ansikten, rände runt på övervåningen, kraschade mot möbler, tretton varv i sängen igen, och så höll de på i flera timmar… ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….. Rio, som i vanliga fall inte säger nej till lite bus, hon sov gott i mina knäveck under hela röjet. Till slut tröttnar två styck marodörer och lallar tillbaka till sängen. Mozart bestämmer sig då för att den absolut bästa sovplatsen naturligtvis var tvärs över makens ansikte. Han sov inte så gott, försökte hitta luft med jämna mellanrum och väckte mig också med lika många mellanrum av sitt kastande fram och tillbaka. Han konstaterade att när han önskat att någon av katterna skulle sova hos honom så visste han inte vad han bad om.
Hur som helst, till utställningen kom vi, Rio, jag och Mozart. Rio hade Lone Lund som domare, och hon förvånade mig mycket genom att hävda att hon kommer ihåg Rio. Jag berättade att det då måste ha varit en utställning i Finland för nästan fem år sedan, men hon stod på sig och sa att det kan mycket väl stämma. Ok, det kanske inte kryllar av maskade cornish-honor, men vilket minne!
Rio blev nominerad, men hade inte en chans mot katten som sedan blev BOB-kat 3. På söndagen hade jag med mig Luna eftersom Rio är stoppad i Sverige. Det gör jag inte om! Ett års semester från utställning har inte gjort min lilla surtant gott. Senast hon var på utställning gick det galant, hon blev ju BIS två dagar i rad och sa knappt två pip i panelen. Som det var nu skämdes jag rejält, jag kommer nog aldrig ställa henne igen, för det uppträdandet vill jag inte vara med om två gånger.
Lillknaster gick och blev BIS på söndagen, och det var massor med andra cornishar som också vann under helgen. Bland annat min nya antagonist (he he) PR NL*Pendragon's Weathergirl, fina Häxan (IC S*Axiom's Witch Craft, JW) och Freaky (PR/IC S*Axiom's Freaky Fläder), grattis!

Här kommer några kort på vår tillfälliga gäst, resten av korten från helgen får jag lägga upp senare.











Luna



Tack vara Lunas hjälpsamma inhopp så lyckades jag ta den här bilden på henne.

Matte får hjälp med att fota


RSS 2.0