Spegel spegel...

Idag är kattungarna 8 veckor gamla. De har fått lämna rummet lite grann och det är superskoj att springa fram och tillbaka på golvet, klättra i soffan och leka i saccosäckarna. Men spegeln i hallen har gått hyfsat obemärkt förbi. Fram tills idag när Devil gjorde krumbukter och galenskaper framför spegeln. Kaxigare katt får man leta efter, han kaxar upp sig mot allt, så liten han är. Konkurrenten i spegeln kunde han ju inte låta bli. Men till slut verkade det som att han funnit sin överman.


Jag förstår inte, hur hamnade den där katten därinne?


Otrevlig jäkel!










Nä fy, det var en enveten jäkel, bäst att dra...


Klättervägg


Who-ho! Superskoj!


Men... mamma, hur kommer man ner?


Räddningen på väg


Fångad!

Naturligtvis fortsatte hon ju att klättra, och högre också... skitkatt :)

Den lortiga snoken

De första fläckarna tog jag för smuts och försökte frenetiskt tvätta bort. Sen insåg jag att fläckarna på tjejens nos faktiskt inte var smuts, det var nosen som ändrade färg! Och sen blev det mer, och mer... och mer! Supergulligt med en svart liten nos, jag visste inte att fläckar kunde växa fram på det där sättet, undrar hur stor yta som blir svart?


Lilla magen

Tjejen ligger och visar upp den söta lilla svarta fläcken på magen. Hon lyckades göra mig ordentlig orolig med den där fläcken när de var små. När kissungarna bara var några dagar gamla såg jag mystiska mörka fläckar på deras magar, precis vid naveln! Jag var rädd att de fått en infektion eller liknande via naveln som krupit in i magen (eller nåt liknande, inte vet jag). Det är ju lätt att gå överstyr när man blir orolig... herregud, håller de på att ruttna inifrån?!?!? Idag är det värre, och nästa dag har det mörknat ännu mer, oj oj. Eller är det... kan det vara... en svart fläck...?
Kan säga att jag skrattade rätt gott när jag insåg att det faktiskt var svarta fläckar de fått på magen, båda två, och över naveln, båda två! Tjejens är ju mer utmärkande, killens svarta fläck växte så småningom ut i det svarta han har på sidorna :)








Tjejen är busig

Det är en av prasselmössen jag köpte på Malmöutställningen som gör succé. Den är jättespännade!






























Utlovade bilder

Här kommer då lite kort från helgens utställning i Malmö. Enjoy!

Axiom's Witch Craft

Axioms Witch Craft









Pemico's Red Light D...







Änglarna's Black Widow
















Puss, puss Peter!









Och så till sist en bild på Rio, Änglarna's Basic Instinct, som jag inte själv har fotat. Tack Camilla för att jag fick använda bilden!



Heja Blåvitt!

Nu har jag varit på derby mellan Blåvitt och Öis i den nya arenan. Det var fullsatt, 18,000 på plats och en superstämning! Blåvitt vann med 3-0 så det kunde inte bli bättre ;)










Malmö avklarat!

Nu är Rio hemma igen efter sin första utställning på fem år. Hon har skött sig superbra! Men vilken helg... Det började redan i fredags med att Vidis satte igång att löpa. Hon har tajming den damen, för hon börjar alltid löpa varje gång jag ska på utställning och lämnar maken hemma med ett monster som han helst av allt vill strypa. Och vi var två kan jag tillägga, när jag lagt mig ylade hon så att jag inte kunde somna och jag skulle ju upp rätt tidigt dagen efter. Stöööön…
Nåja, någon form av sömn blev det ju och fram kom jag. Dagen gick över all förväntan för min del, Rio har ju inte hunnit utveckla så väldigt mycket lockar efter kattungar och kastration, plus att det är fällperiod hemma. De lockar hon har nu har hon fått de senaste fem dagarna, så jag förväntade mig inga stordåd från tanten.

Första dagen hade jag Eric som domare, och otroligt nog blev det en BIV.  Hur ofta finns det tre maskade solida cornishar på samma utställning, och hur ofta är det dessutom tre som är kastrerade?! Jag är rädd att detta var första och sista gången, men vad gör väl det när Rio tog BIV:en? Att hon dessutom gick och blev nominerad utav fem katter gjorde ju inte saker och ting sämre. I panelen fick hon storstryk av en supersnygg aby.
Fridas lilla Black Widow gillades tyvärr inte alls av Ad, men både Häxan, Fläder, Callboy, Redlight, samt Stephs två små kattungar var i panelen.

På kvällen åkte vi till hotellet, ett rätt så spännande ställe. Portiern var full och hade dessutom lyckats överboka hotellet. Frida kom ju som tur var redan på fredagen och lyckades krångla till sig ett rum, men mitt rum fanns inte. Som kompensation hade han bokat in mig på ett annat hotell – en annan stad! Ha ha ha ha!!! Som tur var kunde jag och Frida dela rum och Rio fick träffa sin dotter för första gången på några månader. Efter en rejäl tillrättavisning (en tass i skallen på den lilla) så var ordningen ställd och allt frid och fröjd. På kvällen gick vi till Peter och Micke som bor i det sötaste lilla villaområde jag sett! Vi blev bjudna på grillad lammfilé med potatisgratäng och björnbärssås. Alltså, det var något av det godaste jag ätit i hela mitt liv utan att överdriva. Tack snälla för en underbar kväll!

Söndag var en ny dag och denna gång gillades Black Widow bättre, så hon tog sig till panelen. Även Rio lyckades knipa en plats, samt Fläder och Redlight. Och för en kisse blev det storslam! Redlight gick och blev BIS, grattis!!
Rio fick storstryk igen av samma snygga aby som dagen innan så det var inte mycket att orda om.

För Rios del var väl inte utställningsdebuten en höjdare. På lördagen så totalsmällde en katt i panelburarna, assistenterna lyckades inte få ut honom och jag tror att det var en bur nära där Rio satt. Jag gick och tittade till henne, då satt hon inkrupen längst in i hörnet med de svartaste ögon jag sett. Som tur är så är hon verkligen en go och glad katt, jag pratade och gullade lite med henne och hon blev snabbt sitt vanliga jag igen och var framme och stångades och pussades.
På söndagen inför nomineringen så var det lite oklart i vilken ordning de skulle ta upp katterna. Jag satt med Rio i knät och väntade när först en katt jamande fick gå därifrån för att han inte gick att hantera och sen small en annan, mindre än en meter ifrån där jag satt. Han bet sin ägare riktigt rejält, katten smet, kissade ner sig och blodet yrde. Alla människor började skrika som tokar och yrde runt och gjorde situationen ännu värre. Jag förstår inte varför folk inte fattar att det bästa att göra när en rädd katt är lös är att prata lugnt och försiktigt, inte göra plötsliga rörelser och gå och hämta en bur som de kan ta katten i. Nejdå, alla börjar hysteriskt skrika ” Stäng dörrarna, katt lös!!”, springa runt och jaga den stackars katten som naturligtvis blir ännu räddare… snark…
Rio blev naturligtvis jätterädd. Stackaren, när hon kom tillbaka till buren var hon rejält skakig och fick gömma sig under min jacka resten av dagen, när det var dags för panel var hon nöjd och glad igen, skönt.

Förhoppningsvis tyckte hon inte utställning var totalt pest och pina, hon skötte sig verkligen jättebra. Och hon har firat genom att dumpa båda sina nya råttor i sängen i natt. Ibland ångrar man att man köper skrammelmöss, men det är ju de hon gillar så… Jag vaknade alltså med två möss under kudden. (Jag började med att gömma en under bäddmadrassen, Fridas tips. MEN – Vid tretiden så luktade Rio sig till vart den låg och började gräva hysteriskt. Så den åkte in under kudden istället)
Jag har tagit massor med kort, men det är nog bara ett fåtal som blev bra. Jag ska väl sätta mig och greja lite med dem och lägga upp dem så småningom, men inte idag, för idag är det ju Blåvitt som gäller! ;)

Malmö

Imorgon bitti går färden mot Malmö och Sydkattens utställning. Spännande, det var länge sen sist!
Efter helgen ska jag lägga upp lite kort från utställningen, men i ett svagt ögonblick lovade jag maken att gå med på fotboll, och inser att det är nu på måndag. Så vi får väl se när jag skriver nästa gång :)

Vackra Vidis




Busfrön


6 veckor

Idag är kissungarna 6 veckor gamla. Var tog tiden vägen??
Killen är mycket enklare att fota än tjejen. Han svarar på ljud och leksaker på ett helt annat sätt, tjejen gör INTE som matte vill!

Killen
















Tjejen







Familjegos på sängen

Kattungarna har lärt sig att klättra upp i sängen nu, så där ligger de och gosar tillsammans. De har lärt sig att gå på lådan bra nu så jag hoppas att det inte händer en olycka i sängen... :)
















Ögon

Det har varit fullt upp under påskhelgen, bland annat har den här lilla krabaten varit på besök. Jag är ju löjligt förtjust i ögon, vad tycker ni om färgen på hennes? Fast jag tycker inte kortet gör dem riktigt rättvisa...

Lova 8 månader
Lova 8 månader


Tjejen leker

Tjejen har hittat en leksaksmus att busa med. Det går ju bra till en början, men jag måste säga att hon avslutar på topp! Det som hörs i bakgrunden är husse som pratar med Rio eller Luna :)


Klättra på matte

Fick låna grannarna kamera, så nu har jag filmat massa filmsnuttar. Lägger ut en där båda kattungarna klättrar på mig, för det är ju det roligaste i hela världen. Så fort man kommer in i rummet studsar de fram och börjar använda oss som klättervägg/klöspelare. Tror detta var en variant av den där leken "Herre på täppan" igen. Den som tar sig högst upp, och helst puttar ner den andra på vägen, vinner.


5 veckor

Sötnosarna :) Här är några kort från i lördags








Hålla fokus

Killen gillar att smyga. Han är jätteduktig! Tror han... hi hi. Han smyger på det mesta, men tyvärr verkar inte det sista attackmomentet ha fastnat än. Istället backar han iväg(!) Han ligger alltså och laddar och laddar inför språnget samtidigt som han backar längre och längre ifrån det han nu ska attackera, så till slut kommer han av sig och gör nåt annat istället. Leksakerna smiter ju ifrån honom...






På upptäcksfärd

Nu börjar de bli för snabba för mig att ställa upp på sängen och fota. Är ju rädd att de ska smita och trilla ner och göra sig illa. Båda äter verkar det som, men inga stora mängder. Och det där med lådan verkar fortfarande lite svårt att förstå... Vidis gör sitt städjobb bra... :)






















Cielo vs Tuxedo

Lika gamla, samma fläck under hakan :)


Vår!

Såhär ser den lilla hängviden ut som vi har på baksidan.




Herre på täppan

Busungarna har kommit på en ny lek. Att ta sig upp på iglon och sen brotta ner varandra :)
Någon hade också vänligheten att lämna ett litet lass bajskorvar däruppe i natt. Annars såg jag faktiskt lill-killen använda lådan för första gången i morse! Hoppas de snart fattat det där med att äta och göra på lådan, jag har inte sett någon äta maten än, men bajskorvarna tyder ju på annat. När jag försöker komma med vänliga små vinkar (stoppa mat i munnen) spottas det för det mesta ut, kattsand däremot, MUMS vad gott! Suck, jag har lite svårt att förstå de kulinariska valen....


Hallå där, vad gör du syrran!?


Jag vill också upp!




Hej hej!


Men varför ska du vara precis där jag sitter?


Jag glider! Wiiiiiii!

Tyvärr missade jag själva fallet, men det inkluderade en hel del sprattel, hi hi!

Yoda

Jag är fullständigt övertygad om att den människa som skapade Yoda någon gång i livet sett en cornish rex kattunge ;)


Yoda

RSS 2.0