Gott Nytt År!

Gott nytt år på er! Jag lägger upp några fyrverkerikort som jag tog förra året. I år kommer vi vara ute i skogen så vi får se hur många fyrverkerier det kommer att finnas att ta kort på. Kanske jag lyckas bättre i år, men jag har inget stativ så jag skulle inte tro det, men det hindrar ju inte att det är väldigt roligt att försöka!

Hoppas ni får en trevlig kväll.

Fyrverkeri

Fyrverkeri


Ärliga blå ögon

Jag har i flera dagar försökt ta kort på Melker för att visa hans underbara blå ögon. Ja hela katten är fantastiskt vacker och underbar, men han står ju aldrig still! Så fort man får ögonkontakt med honom rusar han fram för att gosa. Enda stunden han är stilla är när han ligger i mitt knä eller sitter uppflugen på husses axel. När han inte vill gosa så busar han. Hur jag än bär mig åt blir det bara suddiga kort på en svans eller en suddig närbild på en nos som fyller hela linsen. Idag lyckades jag äntligen ta ett par kort som är bra nog att visa upp :)

Melker

Melker

Katt i kapuschong

Han trasslade faktiskt ner sig där nästan själv, lite hjälp av matte bara. Tyvärr var inte liggstället så bekvämt för husses adamsäpple :)

Melker i luvan

Element

Det säkraste sättet att veta att det blivit vinter och kallt ute i vårat hem, det är att kasta ett öga på lämpligt element. Ligger det en eller två katter på elementet, då är det vinter. Ligger det en eller två katter i en solfläck på golvet i stället, då är det sommar. När vi bodde i lägenhet så hade vi "vanliga" element där vi hängde en elementsäng, katterna älskade den. Innan elementsängen fanns värmde Lufian ofta magen direkt mot elemntet. Han kunde nästan sitta och sova på detta sätt, helt otroligt!
Nu när vi flyttat har vi andra element som är mer eller mindre bekväma, de flesta är obekvämt brett räfflade, men det finns åtminstonde ett som ser hyffsat liggvänligt ut och där är det alltid tät trafik på vintern. Får se hur lång tid det tar innan Melker upptäcker denna gudabenådade kattmagsvärmare.

Här är lite kort på värmesökande katter genom åren.

Element

Melker

Nu har han flyttat hem! Melker, en tvåårig kastrathane, såååååå SNYGG! Kelsjuk, galen, busig och helt underbar. Tyvärr verkar inte Luna dela den meningen, hoppas att hon snart ändrar sig.
Vidis är kvar uppe i Stockholm, men ska förhoppningsvis snart vara tillbaka och då dräktig :) Hoppas, hoppas!

Melker

Melker

Melker

Melker

Jag är skeptisk...
Jag är skeptisk... bäst att gömma sig så länge.

Fladdermus?

Det här roar jag mig med att titta på när vi är i Stockholm :)
Vi har med oss något hem också... fast lite större.

Fladdermus

Olivia

Idag var Jenny på besök med dottern Olivia, jag fick några kort på den lilla godingen.

Olivia

Olivia

Imorgon åker jag och maken till Stockholm på en liten katt-tripp ;-)

Julgran

Det finns skäl till att vi inte orkar ha en julgran. Jag hittade ett gammalt inlägg från Lufians dagbok som jag skrivit den 28 december 2003. Jag och Lufian är och hälsar på hemma hos Jenny. Moa är Jennys hund, hon och Lufian busade och lekte alltid väldigt bra ihop.

"Jag har varit hemma hos Moa och hälsat på. Gissa vad hon hade hemma? En JULGRAN!! Wow, hon hade redan lyckats välta den en gång och vi gjorde vårat allra bästa för att upprepa bravaden, men våra mattar hade stenkoll och så fort granen bara gungade det allra minsta så for de upp. Ingen lycka där med andra ord.
Fast den var kul ändå, Moa och jag gömde oss på varsin sida och smög på varandra. Jag kröp in i hörnet vid soffan och käkade lite granbarr när ingen såg. Det var jättesmarrigt! Kittlades dödskönt i kistan! Lite väl mycket faktiskt... jag gav ifrån mig ett ylande av allt kittlande (till mattarnas förfärelse) och sprang till hallmattan för att kräkas. Matte var snabbare och flyttade på mig, upp kom en hel grankvistände. Hmm... kanske ska ta det lugnare med avsmakningen nästa gång.
Och sen när vi skulle gå så hade jag ett granbarr stickandes rätt ur ögonvrån. Inte behagligt! Det tog ett tag för matte att pilla bort det med, uch. Kanske tur att vi inte har gran hemma. "


När jag bodde hemma hade mamma en krok i taket som hon band fast granen i så den skulle stå kvar upprätt när nån katt klättrade i den. Det fungerade väldigt bra, men jag har inget bra ställe att ställa en gran på här hemma om det måste vara en tillhörande krok i taket. Och ärligt talat, jag orkar inte hitta granbarr på alla möjliga och omöjliga ställen i huset, jag känner mina katter...  Julstämning kan man få ändå :)

Julgran


Julklapp

Ännu en gravidmage, men denna gång en helt annan. De här korten tog jag i somras, nu ska de bli julklappar. Hoppas de blir uppskattade :)

Julklappar

Ett till...

...kort på gravidmagen.
Nu ska jag åka iväg och vaccinera kissarna.

Rebeccas gravidmage

Lämpligt sovställe?

Den här bilden påminner mig faktiskt om Cielo, han gillade att ligga såhär, speciellt om man tittade på tv....

Lämpligt sovställe?

Gravidmage

Igår var jag hos Rebecca och fotade hennes mage. Det ska vara sex veckor kvar tills hon får, men det tror vi inte på :)

Rebeccas gravidmage

Matte är dunderförkyld

Tur att man har två goa varma katter som sällskap i sängen!

Vidis i sängen

Gömd bakom filten

Även om det inte blev några lysande julkort på katter och julgranskulor direkt så gillar jag verkligen Vidis blick på det här kortet. Det var ju såååå mycket roligare att ligga bakom filten och spana på julgranskulor än sitta och framför och posera.
Sugen på att ta ett bett?

Julgranskulor
Lite juligt blev det i alla fall?


Vidis med julgranskulorna

Jag försökte ta lite julkort på katterna. Det var definitivt mycket lättare sagt än gjort! Men några kort på Vidis när hon rullar sig i julgranskulor blev det i alla fall... :)

Vidis och julgranskulorna

Vidis och julgranskulorna

Vidis och julgranskulorna

Vidis och julgranskulorna

Vidis och julgranskulorna

Vidis

Luna blev helt själv när Cielo dog, hon var helt förtvivlad. Hon hade aldrig varit ensam förut i hela sitt liv, hon skrek som en galning, vi kunde höra hur hon ylade innanför ytterdörren när vi kom hem från jobbet. När vi öppnade var hon så hes att hon knappt kunde jama, hon hade antagligen skrikit hela dagen. Det hela höll snabbt på att bli alldeles ohållbart, vi behövde en kattkompis till Luna vare sig vi ville det eller inte. Tack och lov löste det sig, vi fick låna en katt av katternas underbara uppfödare, lilla Vidis flyttade in tills en annan lösning visar sig. Hon får bo här så länge, kanske ska vi få ta kattungar på henne :)

Vidis

Älskade Cielo

Cielo

Cielo dog i augusti 2008. Han blev dålig och det visade sig att han hade cancer i magen, det fanns inget de kunde göra.
Lilla Jelo-Velo, vi saknar dig så....

Sommar

Jag måste erkänna att jag faktiskt redan längtar till sommaren. Jag vet att det är alldeles för tidigt för att börja med såna dumheter... Jag får sopa det under mattan och ta fram stora julkänslan istället, och vara glad för att man får äta massa julskinka och risgrynsgröt och tända stjärnor i fönstren, för det får man ju faktiskt inte året runt. Men ett par helt malplacerade sommarkort kan jag kosta på mig. Här är ett par fjärilar från i somras.




RSS 2.0