Hur det kom sig att katterna snodde grannens jacka

Så här gick det till. Ett par grannar (aka kollektivet) kommer in, Chrille sätter sig genast ner och gosar med Rio på stora mattan. Det blir varmt och han kränger av sig dunjackan på golvet bakom sig. Vi fortsätter prata och kollar lite på tv, sen när han ska ha sin snus upptäcker vi att Luna krupit in och lagt sig i hans jacka. Och där Luna har hittat ett bra sovställe, där måste ju också Rio ligga. Så snart var det jackan kattnappad. När Chrille sen skulle gå hem kunde han inte med att fösa undan katterna utan gick hem utan jacka. Kissarna var uppe och åt en liten sväng, sen var det ner i dunjackans sköna värme igen. De låg kvar i fem timmar :)


Hopp och skutt

Lite skuttande kissar som jagar flugor :) Jag håller på att rita några fler i illustrator.




Bakgrundsmönstret

Bakom de lila gladiolusarna ligger ett mönster, men det syns knappt här i bloggen. Så jag lägger upp två versioner av samma mönster här, en ifylld och en ihålig version. Jag gillar nog den ihåliga versionen bäst. Och den gjorde sig bra bakom blommorna, något som händer till höger i bilden utan att det tar över. Bättre än bara tomrum :)





Lila gladiolus



Nu får jag nog anse mig färdig med mina lila gladiolus, håller jag på mer med den här nu så blir jag knäpp :)
Jag funderar på att framkalla den på fotopapper för att se hur den blir utskriven, men det dröjer nog. Jag målade lite på min rosa gladiolus i akvarell jag håller på med idag också, men det gick inte så bra. Jag är inte alls nöjd med den, alla detaljer gör att det blir väldigt plottrigt. Lite samma problem har jag med den här, men inte lika mycket. Och det är mycket enklare att möblera om blommorna i datorn än på ett akvarellpapper!

Gladiolus projekt



Jag har inte bara foton på mina rosa gladiolus, när jag var i blomsteraffären för några veckor sedan hade de gjort fina arrangemang där med lila gladiolus i. Jag passade på att fota några och nu håller jag på att rita av dem i illustrator. Vi får se om jag kan få ihop det på något vettigt vis. Just nu känns det lite plottrigt, jag får fundera på saken... Här är ett litet smakprov.

Den lilla smitaren

Igårkväll. Det blåser nästan orkan utanför, fönsterrutorna skallrar och man funderar på om huset ska stå kvar. Läggdags och jag tömmer kattlådorna, går ut till soptunnan för att slänga påsen. Lämnar dörren lite på glänt efter mig och blir sen stående en stund och bara förundras över stormandet. Går in, går tillbaka till badrummet, slänger på locket på kattlådan, går mot trappan. Hör det värsta illvrålet ni kan tänka er: MJJAAAAAOOOOOOOO!!!!!! MJAAAAAOOOOOO!!!!! Det låter märkligt burkigt och långt borta... Kastar mig till ytterdörren och sliter upp den. In traskar en förorättad Rio. En mycket gosnödig Rio efter sitt lilla äventyr. Tack och lov att hon larmade så fort! Vi hade saknat henne när hon inte kom och la sig, men utomhus hade inte varit första stället jag hade letat på! Phu för en rådig kisse!

ATC-kort

Jag snubblade över begreppet på facebook idag, en kompis undrade om det var någon som pysslade med detta. Jag har aldrig hört uttrycket tidigare och googlade lite. ATC står för Artist Trading Cards och en schweizisk konstnär vid namn Vänci Stirnemann kan ta åt sig äran till idén. Och vilken superidé det är! Det hela går ut på att man skapar ett kort i måttet 2,5 x 3,5 inch. Omsatt i centimeter blir det 6,4 x 8,9 cm, detta är för att korten ska passa i samlarplastfickor som finns avsedda för till exempel fotbolls- eller hockeysamlarkort. Principen är densamma som för samlarbilderna, man byter kort med varandra, de får inte köpas.
Korten kan göras i alla möjliga material, textil, fotografi, papper, scrapbookade osv i alla varianter man kan komma på. De delas in i olika kategorier. Antingen gör man ett unikt kort (det finns endast ett) eller så kan man göra editioner (många kort som ser likadana ut), eller så skapar man en serie (korten har samma tema, men ser inte likadana ut). På baksidan märks korten med skaparens namn, epost, årtal kortet är gjort och om man vill kan man namnge kortet också. Serier ska numreras.
Jag blev verkligen heltänd på idén, tyckte det verkade superskoj. Kanske inte så mycket att samla korten, men om man byter till sig några kan man skapa fina tavlor av dem. Jag behöver lite skoj på väggarna. Tyvärr förstår jag inte riktigt hur och var man byter sina kort om man inte riktar sig direkt till någon. Och de flesta kort jag hittar verkar vara tillverkade i tyg. Jag tar gärna kort i tyg, men jag är inte säker på att någon av dem vill ha vad jag kan erbjuda...

Jag snor en bild från det här inlägget på hur ATC-kort kan se ut från bloggen: nqt2009


Pajtjuven

Vi hade kalas i lördags och jag stod och bakade pajer i fredags kväll. Två pajer klara, jag ställde dem på diskbänken för att svalna och gick ner och glodde på tv en halvtimme. När jag kommer upp igen så är det någon (Rio) som har låtit sig väl smaka av min varma och härliga ost och skinkpaj. Ja, jag vet, jag borde naturligtvis ha skyddat dem med aluminiumfolie eller liknande, vi brukar alltid vara noga med maten efter att lilla fröken flyttat in. Men av någon outgrundlig anledning så tänkte jag verkligen inte på det. Suck! Och jäkla skitkatt! Tur för henne att hon är så förbannat söt.




När människorna lämnat sängen...

Kan det se ut såhär. En liten kisse som ligger kvar på varsin kudde, väl nerbäddade.


Dagens Elvis i Metro


He he, tur att man slipper katthåren :) Annars är det nog det samma.

Min fina gladiolus

Nu sjunger buketten på sista versen, men den har verkligen stått sig länge. Jag har både fotat och målat den, kanske får jag tag på en ny nästa vecka :)






Som små iglar

Såhär ser det ut i stort sett var man än väljer att sätta sig ner. Det tar två millisekunder och sen har man två katter i knät. Det kan vara liiiite jobbigt i vissa lägen. (Vid matbordet till exempel. Och vid datorn när man vill använda tangentbordet. Och när knät somnar. Och.. ja, ibland är de ju goa att ha också, men efter nån timme när de inte är önskvärda kan det blir lite jobbigt att skuffa ner två katter som beter sig som jojos.)
Husse funderade på om det kunde vara så att de små fryser, de är rätt kalla om tassarna när de kommer och lägger sig på kvällen. Och som bekant vet ju alla att bättre tassvärmare än närmaste människa, det finns inte. Förhoppningsvis blir det lite kallare ute så att favoritelementet kickar igång på allvar, då kommer man bli ratad igen. På sommaren solen, på vintern elementet. Höst och vår duger vi bra däremot :)


Kaprifol och näva


Akvarell A4 format

Nu har jag fått ändan ur och scannat in den senaste målningen. Det märktes verkligen att scannern på jobbet är mycket bättre, bilden blev mycket klarare och med starkare färger än vad jag är van vid.

Kanelbullens dag







Dagen till ära och tack vare bullsuget som infunnit sig, så bakade maken kanelbullar. Riktigt saftiga och goda blev de, han gillar att ha mandelmassa i fyllningen. Ett extra plus till honom för att jag också fick använda mitt fin-fina kakfat :) Ok, det verkar inte vara någon annan som tycker att det är lika fint som jag gör, men det gör inget.

Lek i illustrator

Vilket fantastiskt program det är! Den här satt jag och pysslade med i går kväll.
Katten är Rios dotter, Änglarna's Black Widow, aka Pötnosen.


Lite höstfärg

Vilket underbart väder det har varit i veckan, jag var varit ute och gått några kvällar. Tyvärr blev det inte så mycket foton tagna, det mörknar fort, nu är det verkligen höst. Jag plockade en liten höstbukett med kaprifol, kärleksört och några ihärdiga nävor från trädgården som jag målat av. Men eftersom jag inte har någon scanner hemma längre så får jag scanna på jobbet istället och då tar det några dagar innan jag får ändan ur. Lika bra, det var några smådetaljer som jag ska lägga till på målningen.
Och idag har jag fått köpt mig en bukett gladiolus! Underbart, de ska fotas när de slår ut. Tyvärr kanske inte världens mest spännande färg, ljusrosa är de, men jag är glad så länge de inte är gula eller vita. Gula för att jag inte är så förtjust i gula blommor, vita för att de blir så förbannat svåra att måla av då :)

Några vackra blad från trädgården







RSS 2.0