Att rensa under soffan

Det är en av husses oerhört viktiga sysslor. När det börjar bli lite råttlöst i huset så lägger han sig på golvet med en ficklampa och en innebandyklubba i högsta hugg, sen börjar framskramlandet av leksaksmöss.




Skörden...
De två mörkgråa råttorna är Lunas, hon leker endast med de två, inga andra. Och det tar cirka 20 minuter från att husse rensat under soffan tills hon har pillat in dem igen. De ligger alltid i samma hörn och vi har inte lyckats lista ut vad det är som roar henne så med varken råttorna eller det specifika hörnet, men den kattens vägar är ju alltid outgrundliga :)

Katterna knödde mig ur sängen!

Helgmorgon, och jag har som vanligt varit uppe och gett katterna mat för att sedan krypa ner i sängen igen med två små mätta varma pälsbollar. Luna ligger som över min ena arm, den andra armen har jag lindat runt henne och näsan är nerborrad i hennes nacke. Rio ligger under täcket vid magen.
Plötsligt får Rio andnöd därnere under täcket, men några rejäla "stånk, frust, pust" bökar hon sig uppåt för att komma ut från täcket. Istället för att gå utåt till sängkanten går hon alltså uppåt mot Luna och mig. Väl där tycker hon att: "Åhh, snyggt sovställe, här lägger jag mig!" och placerar sig helt sonika PÅ Luna och halva mitt ansikte. Det blir en del bökande i sängen och jag drar mig tillbaka för att knuffa Rio till en lämpligare plats. Katten rinner smidigt som vatten ner mellan Luna och mig, lägger huvudet på kudden och spretar med alla benen. Innan jag visste ordet av insåg jag att kudden var upptagen, och sängplatsen också. Klockan var rätt mycket på förmiddagen, kanske lika bra att gå upp...

Jag tog ett kort på de små med mobilen.



Nån timme senare hade de krullat ihop sig till bruklig kattsovarställning.


RSS 2.0