Vallmo


Hemma igen

Nu är vi tillbaka från vår tripp till Miami och kryssningen. Vi har haft det jättebra! Inte så mycket sol i USA men det lämnade mer tid till shopping vilket verkligen inte var fel. Vi lyckades öka på vårt bagage rejält :) Sol fick vi på våra stopp med båten i Key West, Mexico, Caymanöarna, Jamaica och Bahamas. Härligt att vara ute och resa och skönt att komma tillbaka och upptäcka att det hunnit bli vår när man varit borta.








Kattvakten

Vi ska ut och resa! (Jippie!) En liten tripp till Miami för att sedan stiga på ett kryssningsfartyg och åka runt i den karibiska övärlden en vecka. Våra grannar är jätteduktiga på att ta hand om kissarna när vi är borta. Men den här gången är vi borta rätt länge och kärlekstörstande små kissar blir ensamma. Maken kom på den briljanta idén att hans lillebror skulle komma och bo i vårt hus när vi är borta.  Lillebror är 20 år gammal och bor fortfarande hemma, han var pigg på att prova ”singellivet” ett tag, dessutom jobbar han just nu i Kungsbacka så det blir närmare för honom till jobbet.


Det lät ju jättebra. Sen börjar jag fundera en andra gång. Hur stor är risken att han går hemifrån och har stängt in nån av dem i garderoben? Han kommer säkert inte förstå vad allt Rios tjat handlar om, han kanske bara matar henne 40 gånger om dagen för att få tyst på henne. Kan han vara så dum att han försöker sova med stängd sovrumsdörr? (Det lär han ju iof upptäcka rätt fort att det inte är en bra idé) Kommer han ihåg att byta vatten och tömma lådan? Grabben är som många andra killar i 20 årsåldern, helt förbannat inkapabel att ta hand om sig själv (läs laga mat, tvätta osv). Jag vet att jag bara är jättefånig och att allt kommer att gå bra, dessutom har han grannarna till hjälp om det skulle vara något. Men ändå. Jag bestämde mig för att göra en liten kattordlista som förklarar vad de vill när de gör vad de brukar hemma och slängde snabbt ihop en bild så han vet vem som är vem av katterna.


Mes-Luna

Söndagsmorgon, jag sitter vid köksbordet och dricker kaffe, äter smörgås, läser en bok och klappar Luna som sitter i knät. Luna tycker inte att jag ägnar henne tillräckligt mycket uppmärksamhet, hon stångas och jamar, och jag lägger allt åt sidan och gosar lite med henne. Efter en stund sträcker jag mig efter min smörgås. Luna ger den en beräknande blick och jabbar sedan till ordentligt, hela tassen rätt i min macka.
Detta skulle inte ha varit ett större problem, om jag bara haft ost på mackan. Det hade jag inte, jag hade messmör. Och jag snålar inte på messmöret :) Väldigt hastigt får jag ner smörgåsen på bordet igen och griper sedan tag i Lunas tass för att se om där var något. Hela handen blir full med messmör. Jag drar med fingrarna under tassen och får ännu mer messmör på mig. Efter en snabb blick inser jag att hon kladdat ner sig fullständigt. En normal katt borde väl i detta läge känna att tassen är kletig och börja tvätta sig. Jag kan tänka mig att bjuda på lite messmör om det kladdiga problemet löser sig så enkelt. Luna bara tittar på mig. Efter lite övertalning inser jag att hon tänker inte tvätta någon tass, hur kladdig den än må vara. Faktum är att hon tänker hoppa ner och gå nån annanstans. Med en inre bild av messmörstassavtryck över hela övervåningen får tassen sig ett kvickt bad i handfatet under indignerade protester från tassens ägare. Skitgrisen går till elementet, tjurar lite och torkar oförstående sin genomblöta tass.

Orange blommor


Akvarell, A5 format

RSS 2.0