Vidis är hemma igen

Hon kände verkligen igen sig! Sprang rätt på maten, sen lådan och så var det 320 km/h upp till sängen för att tok-rulla sig och kräva klapp på magen. Sen in i badrummet och begära rinnande vatten direkt ur kranen. När de viktigaste sakerna var avklarade skänkte hon Luna en blick, men eftersom Luna är en surkärring och mest fräste så ryckte Vidis på axlarna och gick vidare. Det var ju inget nytt, varken Luna eller hennes taskiga attityd.

Det är lustigt hur fort man kommer in i vanor, och hur fort man glömt bort dem. Vidis har sina fasta rutiner, inget man tänkt på så mycket när hon varit borta, men så fort hon är här igen så ska de göras. Klappen på magen på sängen, vattendrickandet på morgonen, sovplatsen i sängen, listan kan bli lång bara man tänker efter. Vi har saknat henne :)

Vidis är hemma igen

Fler Afrikadjur

Afrikadjur2

På väg till Stockholm...igen

Sitter nu på X2000 och är sjösjuk :( Ok, jag blir VÄLDIGT lätt sjösjuk, men detta är ju löjligt. Tydligen har de nåt "komfortproblem" med vagnen som gör att den hackar och går i vild sjögång, folk ragglar som druckna i gången.
Vi fick inte tag på någon som skulle åka från Stockholm till Göteborg med katt, så jag fick åka själv. Var uppe halv två i natt och köpte tåbiljett på Tradera :) Så nu ska Vidis komma hem igen, och hon kommer inte ensam. Jag hoppas, hoppas, hoppas att allt går bra nu och att Luna kommer acceptera det nya sällskapet, annars vet jag inte vad jag tar mig till!

Afrikadjur

Jag sitter och ritar djur och försöker få dem så enkla som möjligt. Mycket svårare än man kan tro! Här är några av de jag gjort.

 

Afrikadjur 


Klisterkatt



Luna har verkligen den här förmågan, fast det brukar vara knät hon klistrar sig fast i. Ibland känns det nästan som om man kan resa sig och gå iväg men katten ligger fortfarande kvar i knät, hon kämpar iallafall det bästa hon kan.

Grodan Boll

Froggy

Tasstvätt

Det är ett fasligt bestyr att tvätta tassarna! Och många är de också...

Tasstvätt

Xbox

Luna hjälper grannen Christian att spela Fifa. Eller nåja.. tanken var god iallafall. Han är så snäll så han kan inte med att flytta på henne , hi hi. Och har man en tvångsparkerad katt i knät så har man.

Christian spelar Fifa

Helgmorgon

Inget är så mysigt som att ligga i sängen och gosa med kissen och veta att man inte behöver gå upp. Såhär såg det ut igår. Jag längtar redan till nästa helg...

Helgmorgon

Helgmorgon

Helgmorgon

Katter i solen

De här korten tog jag den 30 januari förra året. Solen lyser rätt in i vårat sovrum och katterna älskar att ligga och gosa i solen på vinterhalvåret. De få gånger den visar sig då, och förutsatt att vi varit vänliga nog att dra upp persiennerna. Cielo ser ut som en riktig rugguggla, han fick mycket längre päls på vinterhalvåret.


Inatt har det snöat lite och jag tänkte ge mig ut med kameran, men det är verkligen inget inspirerande väder ute trots snön, bara grått, grått, grått. Så jag struntar i det, kanske blir det finare i veckan...


Nån mer som såg det där ljusskenet igår förresten? Vi satt vid panoramafönstren längst upp i Heaven 23 igår och hade första parkett så att säga :)

Luna i solen

Cielo i solen


Apropå värmesökande katter

Tycker den här är klockren, det känns nästan som att de gör såhär ibland. Att ligga i varm sol är ju faktiskt den absolut populäraste sovplatsen.

Värmesökande katt


Jag har gjort en...

...hemsida. Vi har hållit på väldigt länge med den, det känns jätteskönt att den äntligen ligger uppe. Nu är det bara lite småpill kvar. Den ligger på www.anglarnas.com om någon vill titta in och se hur den ser ut. Frida har precis startat en blogg också, så jag lägger till en länk här till den.

 

Änglarnas hemsida


Luna och lampan

Elementet har en allvarlig konkurrent, och det är min nattduksbordslampa. När jag tänt den så materialiserar sig nästan alltid en katt mirakulöst bredvid den. Luna inte bara sitter bredvid den, hon klistrar sig på den. Ofta sticker hon till och med ner halva huvudet i det närmaste lampröret. Hur det kan vara bekvämt eller ens önskvärt är för mig en gåta, men hon älskar verkligen lampan. Det är varmt och mysigt och ett utmärkt tillfälle att tvätta sig. Tyvärr är hon inte världens smidigaste utan stöter ofta emot lamporna så att de skallrar mot varandra. Jag är rädd att de en dag ska åka i golvet (som min gamla gjorde, tack vare en av Cielos bravader) men till dess är den inte bara ljuskälla utan också kattvärmare.

Luna och lampan


Melkers nya hem

Melker har funnit en ny bästis. De är oskiljaktiga och kallas redan för twins och Helan & Halvan.
Här bor Melker tillsammans med katter och hundar på Kennel Bedarra. Det är nya matte Marjut som tagit kortet.

Melker och Sandy


Melker har flyttat

Melker flyttade i torsdags. Han och Luna kom aldrig överrens, eller rättare sagt, Luna hade fått för sig att han var det största och farligaste hon sett i hela sitt liv. Tyvärr en enorm missuppfattning eftersom Melker inte var annat än nyfiken, glad och en gospudding av stora mått, men när hon ylat och gormat mot honom tillräckigt länge blev han rädd för henne också, och det hela blev en ond cirkel. Det funkade inte och jag fick dem inte att bli vänner. Melker har flyttat till ett nytt hem med tre andra katter och en massa hundar som han kan busa och gosa med. Vi saknar honom och det känns jättetomt och trist att han flyttat, men han får ett jättebra hem, så jag är inte orolig för honom. Nu vet jag varken ut eller in i kattfrågan och det hela är rätt tråkigt, men det löser sig nog till slut. 

Det brukar det ju göra :)


Mer frost

Två kort till från min kalla promenad med kameran.

Frost

Frost


Frost

Var ute med kameran igår. Tyvärr var jag lite sent ute för jag glömde batteriet och var tvungen att åka hem igen och hämta det (klant!), så solen hann gå ner och det blev mörkt fort.

Frost

Frost

Sockersöt

Melker ligger på sängen och har rullat in sig i min tröja och vill gosa. Sockersöt!
Melker

Melker visar gapet
"Vadå? Jag kan vara stor och farlig också..."

Mossa

Ingen snö så långt ögat kan nå, undrar om det blir nån alls i vinter? De här korten tog jag i slutet av januari förra året, samma väder då som nu.
Jag har gått och blivit förkyld igen så det har varit sängen för min del de senaste dagarna. Hoppas ni är friska och krya :)

Mossa

Mossa

RSS 2.0