Dataintrång...




Vad som händer ifall man vänder ryggen till i två minuter. Hon lyckades öppna ca 20 internetfönster samt stänga av datorn...

Vattendjur?



Vad jag ser: Glad björn jonglerar med en boll! Ha ha :)
Kanske bara jag som ser honom...?

Vattenlek i diskhon

Ja, för matte alltså :)






Trilskande film

Min film på Chanan blev det nog något fel på, jag har inte fått den att fungera i alla fall. Men jag har lagt upp den på youtube igen så nu ska den fungera som den ska :)

Luna och Chanan

Kom på att jag har ju några Chanan kort redan - på Luna. Han var på Stockholms kattklubbs utställning 2006. Här är några av de foton han tog då.












Chanan i arbete

Den amerikanska fotografen Richard Chanan är världskänd i kattkretsar. Han har farit land och rike runt de senaste 30 åren och jag vågar inte ens tänka på hur många 1000-tals katter han fotat. I helgen var han i Nyköping och enligt hans hemsida ska han tillbringa kommande helg i Japan och helgen efter det är han tillbaka i Usa igen och fotar i Palm Springs. Jag filmade en liten snutt när han var i full färd med att plåta S*Änglarna’s Made You Look, Twiggie och Frida sitter på varsin sida och hjälper till. Fast det behövs knappast, katterna är mer än glada över att stanna på bordet och jaga de roliga leksakerna. Frida tog också bilder på S*Änglarna’s Black Widow och jag på Rio.
Rio var tyvärr inte lika lättflörtad, intresserad av leksaken i två sekunder, sen fick hon annat i skallen, men det blev ändå en del bra kort. Om tre veckor ungefär så kommer korten, kanske skickar han de digitala kopiorna för internet först, jag vet inte. Det ska bli kul att se dem i alla fall!


Scandinavian Winner

Hemma igen efter helgen i Stockholm/Nyköping och Scandinavian Winner Show. Vi har haft det jättetrevligt även om det inte gått superbra för våra katter. Rio tog sig tyvärr aldrig upp till panelen, det var synd även om jag inte trodde att hon hade nåt där att hämta. Vinnaren? Min eviga antagonist, manxen :) Efter att vi hotat Martti en aning (hi hi) klämde han fram att han tyckte Rio var för tjock. Suck, detta eviga bantande av matglada katter.

Någon det däremot gick bra för var Lena Windius, här är ett klipp när hennes lilla ungdjur vann sin SW titel.



Lilla S*Axiom's Ruter Ess fick alla domarnas röster utom en, Lena Chapmans. Stackars Chapman, totalt ute och cyklar, eller så har hon bara väldigt mycket emot cornishar. Vilket ju var synd (vilket det nu är, cyklandet eller cornishotyckandet) eftersom hon dömde ca 20 cornishar på utställningen. Bland annat Stephs Zoé (NL*Pendragon's Weathergirl) som blev BOB en av dagarna på Varbergsutställningen, men hon blev inte nominerad. Undrar hur den fighten hade gått mellan Zoé och Manxen...? Nåja, de lär ju mötas igen :) En annan katt Lena dömde men inte nominerade var IC S*Axiom's Witch Craft, JW och den katten har så många BIS och BOB i bagaget så jag orkar inte ens försöka räkna dem.

Grattis även till S*Ärenskogens Star Light som också blev SW'09. De vinnande cornisharnas gemensamma nämnare? De har samma pappa, S*Änglarna's Magic 8-Ball. Synd att han intagit tjock cylinderform efter kastreringen, annars hade han också kunnat vara med och tävla om titeln :)

Se upp

Husse står och lagar mat, Rio gör 8:or runt hans ben. Jag har en stark misstanke om att det kan slinka ner ett och annat i den lilla kattmagen när husse står vid spisen. För sådär flörtar hon då aldrig med mig. Dagens skörd vet jag inte om hon blev så nöjd med... Först tappar husse en hel champinjon som lägligt nog landar rätt i skallen på katten som ser högst konfunderad ut. Sen skvätter han steksmör åt samma håll. Nu har hon gett upp och gått någon annan stans.
Och efter maten ska jag börja packa, för jag och Rio drar till den kungliga hufvudstaden i morgon bitti :)

Solen värmer än

Trynarplats nummer ett en solig förmiddag är helt klart köket. Antingen är det köksbordet som gäller, eller så är det utemöbelsdynorna vi lagt på golvet för katternas skull som intas. Snart nog kommer de platserna att bytas ut mot varmare favoriter när inte solljuset kan göra jobbet ordentligt längre. Då kommer man hitta dem på elementet eller tryckandes inne på badrumsgolvet där golvvärmen gör jobbet bättre. Men än så länge är det i köket man hittar dem. Stilen varierar mycket, här kommer några bilder på hur det kan se ut.


















Morgondagg

I går morse var det rejält med morgondagg över hela gräsmattan. Så jag gav mig ut och krälade en stund, blött blev det :)






Bra sätt att dricka vatten på?

Hittade en film på en katt som dricker vatten ur en rinnande kran på ett något speciellt sätt. Jag lyckades inte bädda in klippet, men kolla in länken!! Hi hi :)

Dags att gå upp

Jag kan svära på att det är exakt så här det går till ibland. Men jag har inga bevis...


Gröna droppar




Äggmackedrömmar

Helgmorgon (i lördags närmare bestämt). Jag sitter vid köksbordet med datorn, kaffe, ett par äggmackor - och katterna såklart. Mina äggmackor var väldigt lockande, kaviar och ägg, muuuums. Rio smög sig fram och placerade sig bakom datorn. Ibland behöver de inte prata för att man ska veta exakt vad de tänker. "Om matte råkar vända sig bort... om jag bara kan smyga försiktigt... nähä, hon tittade på mig... Men om hon kanske går från bordet? Då tar jag mackan och springer!!!!"


Nära en näva


Hipp hipp hurra!

För Lunis-Fjunis som fyller fyra år idag! Grattis :)
En sån här liten skit var hon för snart fyra år sedan när hon flyttade hem till oss. Usch vad tiden går fort!!


Gammal akvarell

Rotade i en låda och hittade den här. Tyvärr har jag glömt att signera den så jag kommer inte ihåg hur gammal den är (brukar alltid skriva årtal). Men jag gissar på att den kanske är 3 eller 4 år gammal. Målningen föreställer Cielo.


Rättvis fördelning

Ibland undrar jag hur de små tänker. När det kommer in ett flygfä i huset jagas det, spelar ingen roll om det är en liten bananfluga eller en stor harkrank, så länge det flyger så är det vild hysterisk och bullrande jakt genom hela huset. Alla medel är tillåtna, vält vad tusan som helst, slå pannan i glasfönstren eller borden, bara den flygande lilla saken blir infångad och uppäten. Men så kommer det in något som kryper. Och katterna förvandlas till små bollar som flyttar sig några centimeter hit eller dit beroende på kryphastigheten hos det de hittat. Vad är den enorma skillnaden?! Jag förstår inte... Men det får min fantasi att skena :)


RSS 2.0