Fler körsbär


Körsbär


Goda semesterminnen



Vid sidan av bostadsområdet där vi bodde tidigare växer det tre körsbärsträd. Vi hade vägarna förbi och jag kom att tänka på de där körsbärsträden. Vi tog oss en titt och träden fullständigt svämmade över av körsbär! Folk som gått förbi hade länsat de nedre grenarna, men resten... Hela trädet dignade av frukt. Malin klättrade upp som en stenget i alperna och sen nästan fyllde vi en kasse med bär, det var flera kilo. Jag har nog aldrig ätit så mycket körsbär i hela mitt liv :)

Usch vilken vecka…

Semestern tog slut i måndags. Vi ska i och för sig ha semester om en vecka igen, men det var inte kul att komma tillbaka till jobbet. Så fruktansvärt mycket att göra, plus att jag dessutom försöker göra tre människors jobb. Plus att maskinen som ska göra så att alla jobb blir gjorda gick sönder! Snark, pust, stön och ångest! Den stackars serviceteknikern på maskinen har farit som en jojo till oss, men när något är lagat så går något annat sönder. Vi ligger efter med allt, leveranstiderna kommer inte att kunna hållas, och det känns som om jag inte får något gjort hur mycket jag än jobbar. Så det var ingen mjukstart direkt…
Men på måndag kommer hon som egentligen har hand om maskinen tillbaka och jag är övertygad om att den gör en helomvändning då och gå som smort, utan att klaga ett knyst. Typiskt min tur! Men jag är bara glad att jag slipper den då, he he.
En vecka till, sen är det semester igen. Däremellan ska jag snurra iväg till två kattutställningar, får se hur det går.

Nu drar vi

Dags att åka till stugan i Småland igen. Kommer ha dataabstinens för jag tog lite kort på grannen Malin igår som jag vill greja med i Photoshop, men det får bli när vi kommer tillbaka igen.

Har dessutom lite problem. Vad är det med det här huset och alla mutantmegastora insekter som tar sig in?? Hittade precis en stor tusenfoting i trappan. Har aldrig ens sett något liknande i Sverige innan, stor, lång och röd var den. Ropar på Luna som kommer som ett skott, men jag hinner precis visa henne den innan den gör en snygg liten sväng, pekar finger åt oss och försvinner in i en spricka mellan trappan och väggen. Gahh!! Så vad gör man nu då? Åker härifrån och hoppas att katterna tar hand om den när vi är borta? Kommer naturligtvis att kännas lite osäkert när man kommer hem, den kan ju ta vägen var som helst (sannolikheten för en nattlig attack är ju överhängande här!). Eller ska jag försöka driva ut den från sitt gömställe och låta dammsugaren ta hand om den? Eller ska jag väcka maken och låta honom ta hand om den? Hmmm......

Liten film



Frida lekte med kattungarna och Änglarna's All Eyez on Me ylade som en galning efter leksaken. Så fort jag började filma och Frida slutade prata med honom så blev han knäpp-tyst.

Hip-hop kullen




Ge mig leksaken! NU!














Farsgubben

Lyckades ta några kort på Goofy också,  Rio och Lunas pappa. Han har en tendens att aldrig riktigt fastna på bild, men nu lyckades jag med ett par halvbra kort.





Någon som anar en likhet? Här är Goofy:


Och Luna:

Fridas älskling



Aka Alfons.

Black Widow

En liten delrapport från Frida då. Här är Black Widow, Rios dotter. Måste säga att man märker att de är släkt, lika knäppa och leksugna. Båda kommer som ett skott för att spinna loss om man pratar lite med dem, och båda kommer som ett skott så fort man viftar i två millisekunder med en leksak. Men en färdighet som dottern har lärt sig som inte Rio kommit på, det är att springa runt i cirklar och jagade sin egen skugga!! Såg ju hyfsat intelligent ut...
Tycker också Black Widow påminner rätt mycket om Pamina, hennes mormor, det jag kommer ihåg av henne. Men det kanske mest beror på att de har samma färg.


Ännu mer hundlik än Rio...? :)










Lika feminin som sin mor... eh...

Hemma igen ...

Hemma igen efter en liten tripp till Stockholm, plus att vi tog färjan till Finland. Jag hann med en väldigt snabb liten visit hemma hos Frida också. Ett tag trodde jag att jag aldrig skulle komma dit, jag skulle köra från centrum och varje gång GPS:en sa åt mig att svänga så var där avspärrat för vägbygge. (Nej, jag har ingen flådig variant av GPS som laddar ner sån information, jag är nöjd om jag hittar till kattutställningar i vanliga fall…) Tur att Frida har lokalsinne som en taxichaufför med 50 år i branschen… Många kort blev det när jag väl hittat fram, men jag får återkomma med dem, just nu är det semester som gäller och så länge det är fint väder så blir det inte mycket tid framför datorn. (Men det fina vädret ska ju ta slut imorron så… )


Från vänster till höger: Änglarna's Gold Digger, Änglarna's Made You Look, Änglarna's Get Rich Or Die Trying och Änglarna's All Eyez on Me.

Är nöjd med namnen, temat för denna kull är hip-hop.


Jag blev helt kär i den här killen, Änglarna's All Eyez on Me. Vilka öron! Vilken rolig och galen katt! Grattis du okända norrlänning till vars hem han precis flyttade ;)

Har förresten lagt till en ny blogg i mina länkar, kolla in Black is the colour of revenge. Fridas granne och "den bästa kattvakten som finns" har bemästrat teknikens under och börjat blogga. Vi får se hur detta slutar.. he he. Snygga katter har hon, svarta så klart. Det är hon som är ägaren till katten som är inspiration till den här bilden: Martin

Liten tripp

I morgon bitti drar vi till Stockholm med våra grannar på en liten minitripp. Först ska karlarna gå på fotboll måndag kväll och jag tänkte passa på att hälsa på Frida. Sen tar vi färjan till Finland bara över dagen, och på onsdag hem igen. Förhoppningsvis kan jag lägga upp lite kort på Fridas katter sen :) Får se hur mycket jag orkar fota.

Luna


Mer sommarblommor




Primadonnan


Phu



Tråkigt med sämre väder, men så skönt att få lite svalt inne äntligen. Det spelade ingen roll hur vi bar oss åt förra veckan, det blev inte svalare hur mycket vi än vädrade. Tråkigt att inte kunna åka till standen nu, men väldigt skönt att få sova utan att få värmeslag :) Jag avundas folk som har svala sovrum på sommaren!

En till...



Har fixat ny skrivbordsbakgrund på jobbet *nöjd* Byter rätt ofta, och skärmsläckare med. Tar jag nya kort jag gillar så lägger jag in dem i bildspelet. Vi har löjligt stora skärmar så korten gör sig bra, he he.

Ros



Idag fick jag rosor av maken på vår bröllopsdag :) Var ju tvungen att fota!

Luna vs Spindel

Stor äcklig svart spindel håller på att smita in genom verandadörren in till köket. Min vana trogen kallar jag på Luna med ”matte har hittat en rolig insekt att jaga ropet” och hon kommer som ett skott. Insekter är alltid intressanta! Så också denna spindel. Först hängde den lite dumt till men hon jabbade ner den på golvet. Efter lite duttande med tassen fick det vara nog, spindeln skulle ner i gapet, lite extratillskott av proteiner är aldrig fel resonerar Luna. Spindeln ligger som en ihopkrupen boll och leker död, Luna trycker dit nosen för att lapa upp den från golvet... AJ!! Luna skriker till och studsar bakåt, spindeln stack henne i nosen! Hon skakar frenetiskt på huvudet och slickar sig om nosen, det gjorde ont. Efter det vågar hon inte försöka äta den fler gånger utan duttar bara väldigt misstänksamt med tassen. Luna vs Spindel 0-1. Och mitt bästa attackvapen mot äckliga kryp desarmerat… hmmm… verkligen inte bra!


Kattmat, perfekt!


Du blir inte långlivad.


Mumsigt


Aj! Vilket jäkla sätt, bäst att retirera....

Sommarblommor




Balkongproblem

Oj, så knasigt det kan bli, detta hände för ungefär en kvart sen. Det ringer på dörren, och där står vår granne. Inte varianten granne som vi lever kollektivliv med. Nejdå. Den andra grannen, han som bor i samma hus som vi (vi bor i parhus).
-Hej! Du, jag tror att eran katt precis hoppade över till vår balkong, säger han.
Tanke i mitt huvud: ”SKIT också”
-Ojdå, säger jag och känner mig jättedum och börjar grubbla på vem av marodörerna det är som smitit. Är katten brun eller vit? frågar jag. Grannen ser ut som ett levande frågetecken.
Efter en hel del frågor hit och dit kommer jag fram till att det är helt meningslöst att fråga en oinvigd om vilken färg katten som smet in i ens vardagsrum hade. Han tror till slut att den var vit, vilket förvånar mig eftersom jag inte trodde Luna om detta. Vi går in (för han vågade inte lyfta katten själv, tänkte att den kanske skulle rivas, inte troligt, men en sund inställning med ett obekant djur) och jag drar fram Rio, för det var ju såklart hon. Hon hade inte bara hoppat över planket, ca 2 meter högt, som skiljer balkongerna åt, utan även snabbt som ögat smitit in i deras vardagsrum och in bakom tv:n.
Nästa problem blir ju då följdaktligen hur fasen jag ska hindra henne från att göra om bravaden. Suck och stön....

Fotbollstjej?


RSS 2.0