Kattroulader

Hittade kattgänget samlat på sängen i solen:

Kattroulad
Roulad nr 1

Kattroulad
Roulad nr 2

Vidis
Jag kan inte rulla ihop mig för jag är för tjock....

Bio

Ikväll ska vi se Män som hatar kvinnor. Hoppas den är bra! :)


Råttfajt

Åhh, vad är detta? Jag tror bestämt den attackerade mig med svansen!


Den ska döden dö! *tugg, smask*


Muuuums, riktigt delikat...


Vidis vad är det du har där?
Vadå? Jag?


Jag känner på mig att det där är MIN råtta.
Äh, lägg av, ta en av de andra va? Jag hade denna först.


Jag vill ha DEN! Ro hit! 
NÄ!


Nä nu jäklar!


Bitch!
Surkärring!


Jaha, ska det vara på det sättet så får jag väl ta den här i stället då...


Hur många?

Lyckades väl inte ta några dunderbra bilder på Vidis igår. Hon låg och åmade på rygg och ville bli klappad på magen, men så fort kameran kom fram så var det slut på det. Hon kanske har lite stolthet ändå, he he! Inte fick jag nåt kort uppifrån heller, får försöka till helgen. Nu är det inte lång tid kvar till vi får små kattungar hemma, undrar hur många det blir...?

Vidis

Vidis

Vidis

Vidis
Tuttfia

Snö

Kortet är taget i lördags kväll när det snöade så. Tråkigt att det sen bara blev slask av alltihopa, som sen naturligtvis frös till is. Som det brukar med andra ord :)

Snö

Leksakslådan

I datarummet har vi en gammal skokartong full med kattleksaker. Där kan katterna själva gå och hämta nåt om de vill ha, oftast är ju en ny leksak kul ett kort tag, sen hamnar den i lådan. När jag satt vid datorn häromdagen så började Luna leka vid lådan. Hon tuggade och sparkade på de stora råttorna som ligger utanför, drog och slet och gav sen upp dem för de mindre som låg i lådan. Hon stod i lådan och grävde och grävde. Efter ett tag och en del bökande blev det tyst. Väldigt tyst.. Jag vände mig om och då har hon lagt sig, det blev väl för jobbigt att välja, he he. Bandet har hon lyckats drapera över sig alldeles på egen hand.

Luna i leksakslådan

Luna i leksakslådan

Det tog väl två minuter efter att jag tagit fram kameran så hör de två andra det och måste komma springande för att kolla vad vi gör :)


Gammal mobilbild

För hundra år sen (känns det som) laddade jag över lite kort till datorn som jag tagit med mobilen. Hittade den mappen nu. Ett favoritkort som jag fortfarande har kvar i mobilen och tittar på ibland är det här. Cielo och Luna är så söta när de ligger och sover :)

Cielo och Luna sover


30-årspresenten

Igår fick jag min 30-årspresent något försenad. (Den var slut i affären när Mattias skulle köpa den) Jag har fått en ritplatta! Så skoj, har en på jobbet, men det är ju en annan sak att ha den hemma :)
Så här ser den ut.

Wacom Intuos 3 A5

Mjao

Mjau

Fotomässan

Idag var vi inne på fotomässan och kollade (läs suktade). Hur kan de lägga nåt sånt tre dagar innan löning? Lika tur det, annars hade jag väl blivit fattig. Eller ett stativ rikare, beror väl på hur man ser det...

Vi tittade också runt på utställningen såklart. Tyvärr blev jag inte så sjukt imponerad och inspirerad som jag trodde att jag skulle bli. De flesta fotografer som ställde ut kändes väldigt... svåra. Jag kan förstå att det finns tanke bakom svartvita korniga, suddiga kort där man knappt ser vad det föreställer (är ju ändå gammal estet), men ALLA korten? Ok, inte alla, men merparten av dem. Visst fanns det massor av otroliga fotografier också, jag hade bara förväntat mig... mer!

I Canons monter fick man möjlighet att skriva ut fotografier på en stor skrivare. På ett annat ställe kunde man testa fotopapper och en mindre skrivare. Tyvärr hann jag inte titta igenom mina kort så våldsamt noga innan vi åkte i morse, för jag var jättestressad, men de här två fick jag med mig på ett minneskort och utskrivna. Spindeln stor och harsyran mindre.

Vit spindel

Harsyra

Vattenskål med gerbera

Jag målade om köksbordet och stolarna i helgen, från vitt till grått. Sen återanvände jag min födelsedagsbukett, överlevarna tyckte jag passade bra på bordet.

Gerbera

Naturligtvis används min bordsdekoration som vattenskål.

Vidis dricker vatten

Vidis med vattenskålen

Halsband

Fick hem mitt halsband idag som jag köpte på nätet i onsdags. Är jättenöjd, det måste invigas imorron :)

Pilgrimhalsband Floral Shell

Katter vid rosorna

Rio och Vidis hjälper mig att fota rosorna.

Rio

Vidis

Vidis och Rio
Vidis börjar få tuttar, hi hi!

Elementträngsel

Det känns som om det enda jag lägger upp just nu är bilder på katter som ligger på element. Men det är ju där de spenderar mest tid, de små rackarna! Inatt har det varit kallt här, det var -10 när vi klev upp i morse och elementen går på högvarv. Luna nästan ångade när vi kom hem och jag plockade av henne från elementet för att hälsa. Blev nyfiken på hur varmt det kunde vara så jag la en termometer på elementet för att se, fick det till 32 grader. Så nog har de det varmt och gott alltid!

                      Igår när vi la oss låg jag och klappade på Vidis mage. Som vanligt får jag väl säga, så fort man befinner sig i sängen eller i närheten av den, slänger hon sig på rygg och förväntar sig en lämplig motprestation ifrån närmast belägna människa. Hur som helst så somnade hon med min hand över magen och det kändes som hela katten bubblade. Nog tror jag att katters små magar kan bubbla och kännas som om det huserar luft och massa fisar därinne, men hela tiden? Är det för tidigt för att känna små, små fosterrörelser...?

Tre katter på rad

Luna

Luna

Bekvämt?

Vidis äääälskar elementet, bekvämt eller inte!

Vidis på elementet

Noel

I fredags var jag hemma hos Rebecca och hälsade på, Noel har nu hunnit bli 3 veckor gammal. Jag hade turen att lyckas ta det här kortet. Tyvärr var det sannorlikt lite magknip som framkallade minen, men vi kan väl låtsas att det är ett äkta leende? Han är ju så söt :)

Noel

Rosor

När jag fyllde år fick jag en bukett rosor av min pappa. Det var en rolig bukett med häftiga färger han valt. Jag hade nästan glömt hur ljuvligt rosor doftar.

Rosor

Rosor

Rosor

Hundlik?

Mattias tycker att Rio är hundlik, och jag är benägen att hålla med om att vissa stunder kan hon påminna lite om en hund. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, eller vilken hundras hon i såna fall skulle likna. Kanske är det något med morrhårskuddarna… Hmmm…

 

Apportera gör hon i varje fall nästan lika duktigt som en hund. Hon älskar leksaksmössen och jag vaknade i morse vid femsnåret av att hon lekte i sängen, i mina knäveck. När jag gick upp låg det tre möss i sängen. Inte undra på att jag hade svårt att sova. Undrar ifall hon ville vara snäll och ta med en råtta till varje katt, eller om det var tvärtom, att hon ville ha allas möss för sig själv?

 

Rio


Sängmys

Sova i sängen är mysigt, Vidis vill alltid ligga under täcket.





Sovstudie. Hon har glömt tungan ute...

Det är väl dags…

...att presentera henne. Eftersom det inte funkade med Melker flyttade det in en annan kisse tillsammans med Vidis. Nämligen Masken, eller som maken har döpt henne till, Rio. Efter ännu en fotbollsspelare naturligtvis... Rio är halvsyster till Luna, de har samma pappa. Nu har hon bott hos oss i två veckor och det funkar bra mellan kissarna, så skönt!

Rio


Fotohjälp

Matte, vad pysslar du med? Vad är det för intressanta saker du lagt här? Behöver du hjälp?

(Ibland kan det faktiskt vara riktigt svårt att ta kort.... Ska tilläggas att Vidis snodde en av blommorna på cupcaken också när jag oförsiktigt nog vände ryggen till.)

Fotohjälp

Vidis och cheesecaken

Vidis och hattkartongen

Luna och blommorna

Luna och blommorna

3 katter

Kissarna :)

3 kissar

Cheesecake

Det blev kvar rester av min halloncheesecake från igår. Inte helt fel idag kan jag säga!

Cheesecake

Söndagsmorgon

Det finns mer eller mindre roliga sätt att starta dagen på. Ett sätt att vakna på som kommer lite längre ner på min lista är att söndag morgon efter en fest vakna till detta: Vidis välter vasen med blommor som står på köksbordet. Suck...

Som tur är gick inte vasen sönder utan det blev bara en liter (kändes det som) vatten på golvet att torka upp. Sen kunde jag inte somna om, utan jag fotade nämnda blommor istället J


Nu har jag ätit upp min cupcake, den var jättegod. Tur att jag var påhejad av grannarna, annars vet jag inte om jag hade haft hjärta att ha sönder den...






Titta vad jag fick!

Jag hade födelsedagsfest hemma igår, och en av presenterna var väldigt lustig. Jag går ofta in på Eva Blixmans blogg, hon tar jättefina kort, bland annat på sina cupcakes som hon bakar. Jag tog en snabb titt igår och såg bland annat det här inlägget. Tänk att jag några timmar senare skulle hålla samma cupcake i min hand! Jag kände igen den så jag visste precis var den kom ifrån. Inslagningen var verkligen inte heller dålig.

Jag kan inte ta lika bra kort som bakerskan själv, men här är några bilder.

Världens häftigaste paket :)
Det fina paketet :)

Champagne och cupcake

Cupcake i svart-vitt

Blommorna i detalj

Vidis jäser

Jäsning pågår, på både det ena och det andra sättet ;) Om allt går som det ska så blir det kattungar om ca 4 veckor!

Vidis jäser

Mer tulpaner

Mina tulpaner har slagit ut på riktigt nu, synd att det går så fort. Hade det varit ljust när jag kom hem hade jag tagit fler kort, nu blir det ett till från i söndags.

Tulpan med grön strimma


Lady in red

Lady in red

Tulpaner

Jag köpte tulpaner i helgen, tycker de är så fina, och ett härligt tecken på att vi går mot vår :)

Tulpan

Tulpan

Tulpan

Noel

Invånaren i den här magen bestämde sig för att komma ut i söndags, den 25 januari. Idag har jag varit och besökt den 7 dagar gamla lilla krabaten som fått namnet Noel.

Noel 7 dagar

Noel 7 dagar


RSS 2.0